Lehed

Paneeritud hõbeheik tomatimarinaadis

reede, 28. august 2009

Praegu on minu arust ilmad juba üsna sügisesed, võib-olla on oma osa ka kohe algaval koolil, kuid siiski... Sellegipoolest lõhestaks siinset vaikust ühe millalgi suve poole ära proovitud retseptiga - taaskord Jaanuse vanaema retseptivaramust :)
Kuigi kala sobib süüa kohe pärast valmissaamistki, läks see minu arust seistes järjest paremaks. Paar päeva võiks sel vabalt maitsestuda lasta.


Heigi paneerimiseks:
  • 1,6 kg heigifileed (külmutatud nt)
  • jahu
  • mune
  • soola-pipart
  • õli praadimiseks
Marinaadiks:
  • 1,5 porgandit
  • 1 sibul
  • 8-9 sl õli
  • 1 kg tomatipastat/püreed
  • 1,5 klaasi vett
  • 2-3 sl suhkrut
  • 1 sl äädikat
  • 1 tl soola
  • pipart
Paneeri väiksemateks tükkideks lõigatud veidi maitsestatud heigifileed jahu ja munaga, prae. Marinaadi tarvis hauta viilutatud porgandid ja hakitud sibul õlis pehmeks, lisa tomatipasta, vesi, maitseained ja äädiks. Hauta mõnda aega, maitse ja lisa vajadusel soola-suhkrut.
Pane paneeritud heigid suuremasse kaussi, vala peale marinaad. Lase päev-paar jahedas maitsestuda.

1 kommentaar:

  1. Oh, seda ma teen küll ise ka kohe varsti - näeb väga maitsev välja!!

    VastaKustuta