Mul on komme kirjutada oma retseptid (nii palju kui ma neid kirjutan) kollastele kleepuvatele märkmepaberitele, et neid hea köögikapile - üsna silmade kõrgusele - kinnitada saaks. Kunagi ei kirjuta ma loomulikult juurde, mille ainete nimekirjaga parasjagu tegu on, sest tol hetkel ei tundu see üldse tarvilik. Nüüd aga on olukord üsna käest ära läinud - nimelt otsustasin täna kapiukse kollastest lipikutest tühjemaks teha ja osa asju siiagi lisada, kuid nüüd on mul üks täiesti tundmatu nimekirjaga leheke, kus seisab:
3 munarebu, 1 terve muna, 1 dl suhkrut, 150 g võid, 2,5 dl jahu, 1 tl vanillisuhkrut, 2 tl küpsetuspulbrit, 3 munavalget, 1,5 dl suhkrut, mandlilaaste. Ja no ei tule meelde, millega siin küll tegu võib olla...? Nagu poleks kunagi midagi sellist teinud... Vanadus vist :D
Järgnev kook on aga üks mu sünnipäevakookidest, tegin seda nii tumeda kui ka valge šokolaadiga ja pean ütlema, et valgega maitses mulle rohkem, kuigi ega tumedaga ka halb ei olnud. Retsept on enam-vähem pärit
Nami-namist.
Põhi:
- 175 g jahu
- 3 sl suhkrut
- 0,5 tl soola
- 125 g võid
- 1 muna
Täidis:
- 50 g šokolaadi - omal valikul kas mõrut, piima- või valget šokolaadi
- 300-400 g kirsse
- poole sidruni riivitud koor
- 3 muna
- 250 g hapukoort
- 3 sl suhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut
- mandlilaaste
Näpi jahu, suhkrud ja või puruseks. Lisa muna ja sega ühtlaseks. Suru tainas võiga määritud lahtikäiva koogivormi põhja ja külgedele ning pane pooleks tunniks külmkappi.
Šokolaadi võib kas sulatada ja ühtlase kihina põhjale määrida või pärast tükkidena kirsside vahele laotada.
Laota põhjale kividest puhastatud kirsid, puista peale riivitud sidrunikoor.
Klopi hapukoor muna ja suhkrutega ühtlaseks ning kalla kirssidele. Kõige peale puista mandlilaaste. Küpseta 180-kraadises ahjus, kuni täidis on enam-vähem hüübinud ja servad kuldpruunid (umbes 30 minutit).
Kas too tundmatu retsept ei ole mõne britakoogi oma? :)
VastaKustutaNo muidugi brita :D Mul polnud isegi säilinud mälestust selle kohta, et ma seda ka vahepeal teinud olin :P
VastaKustutaKas küpsetama ka peab? :D kui kaua ja mis temperatuuril?
VastaKustutaHaha! Eks ikka, ilma vist ei saa tõesti :D
VastaKustuta180-kraadises ahjus u 30 minutit, seni kuni täidis on tahkunud ja servad kuldpruunid.