Minu selle aasta esimesed rabarbrid tulid maalt, aga praegu tundub, et peab vist turule uue satsi järele minema. Kõige ilusam ja suurem eksemplar toodi mulle lausa lehega, kas pole armas?


Siin siis ka minu moonitäpiline kook, kerge hapuka rabarbrimekiga. Serveerisin seda maasikakastmega, milleks oli eelmisel suvel sügavkülmutatud maasikatoormoos. Kahjuks kasutasin oma uut ja suurt (28 cm) vormi, seega minu kook tuli veidi madalam, kui ma tahtnud oleksin. Ärge teised seda viga tehke, saate ilusa kõrge koogi :)

Põhi:
- 165 g šokolaadiküpsiseid
- 50 g võid
- 450 g toorjuustu
- 250 g hapukoort
- 3 dl rabarbrimoosi (400-500 g rabarbreid + 1,5 dl suhkrut + 1 tl ingverit)
- 1 tl vanillisuhkrut
- 3 muna
- 3 sl tärklist
- 5 sl mooniseemneid
- 100-150 g valget šokolaadi
Vahusta toasoe toorjuust, lisa hapukoor, vanillisuhkur. Lisa ühekaupa munad. Sega sisse rabarbrimoos, mooniseemned ja tärklis. Vala täidis põhjale ja küpseta umbes 160-kraadises ahjus tund aega. Kook peaks ahju välja lülitades olema veel kergelt võdisev, mu antud kraade ja aegu ei peaks väga täpselt võtma, sest esiteks on iga ahi veidi erinev ja teiseks andis mu ahjutermomeeter otsad ja näitab nüüd permanentselt 200-kraadist kuuma:


Ilus ja ahvatlev. See Tuuli retsept on saanud kõva "tuule tiibadesse". valmistasin ka just sama kooki. Tuli küll ilus ja kreemine:)
VastaKustutaKui kaua see kook sügavkülmas peab olema?
VastaKustutaKook võiks jahedas (tavalises külmikus, mitte sügavkülmas - ma ei tea, mis mul küll mõttes oli, kui ma seda kirjutasin, vabandused) olla 3-4 tundi kuni üleöö.
VastaKustutaKas see kook tuleb parajalt magus, kuna täidisesse on lisatud vaid 1 tl vanillisuhkrut?
VastaKustutaMagusaks teeb rabarbrimoos, kus on suhkrut omajagu sees. Alati saab muidugi oma maitse järgi pärast suhkrut lisada :)
VastaKustuta