Vaja läheb:
- lehttainast (500 g)
- frangipanet (kulub vähem kui sealsest retseptist valmiv kogus. ülejääk külmuta)
- õunu (olenevalt suurusest 4-6-8 tk)
- võid (mõned supilusikatäied)
- murakamoosi
Rulli lehttainas jahusel pinnal lahti, kui see juba pole sinu eest lahti rullitud. Pintselda peale toasoe frangipane, külmkapikülmana on see üsna tahke ja raske peale kanda ;) Lõika välja sobiva suurusega ruudukesed.
Koori õunad ja lõika õhukesteks viiludeks. Kata ruudukesed vastavalt oma kunsti- ja ilumeelele õunaviilakatega.
Pintselda pealt sulavõiga.
Pane ahju ja küpseta kuni koogikesed on kenasti valmis, põhi kuldpruun ja õunad hakkavad äärtest kergelt karamelliseeruma. 190-kraadises ahjus peaks see võtma umbes 20-30 minutit.
Enne serveerimist pintselda koogikesed murakamoosiga.
Serveeri törtsu vahukoore või jäätisepalliga, soovitavalt ahjusoojalt, kuna siis on need - nagu ka paljud teised küpsetised - parimad :)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar