Lehed

Paprikasupp

teisipäev, 26. oktoober 2010

Sügis (vahepeal ütleks lausa, et talv) on nüüdseks korralikult kohale jõudnud, esimesed lumed on ära olnud. Seega on õige aeg korralikeks suppideks, pajaroogadeks, vormideks ja muudeks sellisteks (südant)soojendavateks roogadeks - suppi süües hakkab mingil põhjusel küll alati väga soe.
See paprikasupp on tõeliselt lihtsalt ja kiirelt valmistatav, selline laisa inimese supp ;) Vajab vaid üsna kerget hakkimistööd, mida ei pea väga tõsiselt võtma, sest lõpuks püreestatakse kõik nagunii saumikseriga. Et aga vältida seda ohtu, et keegi saab endale kogemata terve küüslauguküüne, võiks küüslaugu siiski riivida või peeneks hakkida - rohkem maitset ka :)
Neile, kes ilma lihata toidust suurt ei pea, võib kõrvale praadida näiteks hakkliha, mida siis igaüks saab vastavalt soovile enda supile lisada.

IMGP7533
  • 2-3 suurt paprikat
  • 2 keskmise suurusega sibulat
  • 400 g purustatud tomati konservi
  • 2-3 küünt küüslauku
  • köögivilja- või kanapuljongit
  • 1 sl oliivõli
  • maitsetamiseks soola-pipart, punet, tüümiani, basiilikut
IMGP7497

Puhasta paprikad seemnetest. Tükelda paprikad ja sibulad, suurt vaeva korraliku peenekshakkimisega pole tarvis näha. Riivi küüslauguküüned. Kuumuta sibularõngaid veidi poti põhjal õlis, lisa küüslauk, paprikatükid ja tomatikonservi sisu. Vala peale nii palju puljongit, et kõik oleks kaetud. Maitsesta. Keeda kuni paprikad on pehmed, siis eemalda tulelt ja püreesta saumikseriga.

IMGP7503 IMGP7505

Vajadusel lisa veel puljongit, et saavutada sobiv vedeluse aste. Muidu aga serveeri koos natukese juustu ja/või tüümiani- või basiilikuoksaga, kõrvale sobib hästi krõmpsu koorikuga nisuleib.

IMGP7547

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar