Värske salat kuumsuitsu heigi ja üritide ja oliivõliga maitsestatud gruusia leivaga sobib hästi ka õhtusöögiks - eriti tänase palava ilmaga. Kõrvale värskelt pressitus õuna-apelsini mahla ja eine ongi täiuslik :)
- 200 g kuumsuitsu heiki, puhastatud ja tükeldatud
- erinevaid salatilehti
- 2-3 tomatit
- pool gruusia leiba
- oliivõli
- ürte (basiilikut, punet, tüümiani)
- 1 tl palsamiäädikat
- 1 sl oliivõli
- 1 tl laimimahla
Rebi gruusia leib suupärasteks tükkideks. Kuumuta pannil veidi oliivõli, puista sisse erinevaid ürte, sega läbi ja lisa pannile ka leivatükid. Prae segades nii kaua, et leivatükid veidi krõbedamaks muutuksid. Kastme jaoks sega omavahel kõik koostisosad.
Rebi kaussi salatilehti, lisa tükkideks lõigatud tomatid ning heik. Lisa leivatükid. Vala peale kaste, sega kiirelt läbi ja serveeri kohe, nii et leib oleks veel krõbe.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar