Lehed

Prantsusmaa, Pariis ja muidugi makroonid

teisipäev, 18. oktoober 2011

IMGP4271 IMGP4288
IMGP4283 IMGP4292

Pool üle-eelmist ja eelmist nädalat veetsin ma Prantsusmaal. Pool ajast siis agility maailmameistrivõistlustel (eelmisel aastal toimusid need Saksamaal) Liévinis ja teise poole ajast tegime tutvust Pariisiga.

IMGP4332 IMGP4347

Liévinit ja Bruay-la-Buissiére'i nimelist linnakest, kus meil hotell asus, me eriti näha ei jõudnud, sest võistlused algasid hommikul 7 ajal ja lõppesid õhtul siis, kui juba pime oli. Seega kulus kogu ülejäänud vähene aeg söömisele ja magamisele - mida oli kindlasti liiga vähe ;)

IMGP4382 IMGP4392
IMGP4447 IMGP4397

Esimene päev Pariisis kulges ka puhkamise tähe all, mida muidugi ei saanud liiga palju teha, sest me olime ju Pariisis! Nii palju oli vaja näha ja teha ja käia! ;)

IMGP4454

Kui paljud räägivad, et Eiffeli torn on üks mõttetu konstruktsioon, siis öises tuledesäras on see ikka päris lahe. Meil kulus vist oma kaks tundi, et me kõik nähtud ja vajalikud pildid tehtud saime (ja selle aja sisse ei kuulnud üleval ära käimine) :D Aga tõesti, päeval poleks seal kindlasti pooltki nii ilus olnud.

IMGP4453 IMGP4466
IMGP4445

Pean ütlema, et kõige lahedam atraktsioon, millest osa võtsime oli rattaekskursioon öises Pariisis. Giidiks oli huumorisoonega ameeriklane, kes rääkis siin-seal huvitavamaid lugusid nii kaugemast kui ka lähemast ajaloost. Huumorit pakkusid veel muidugi ameeriklastele (keda oli suurem seltskond) hästi peale minevad hüüdlaused nagu Dominate the road! ja Be somebody! Kõigile eelarvamustele (olime neid eelmisel õhtul näinud ja kuulnud, kui teede domineerimise kõnet peeti) vaatamata oli super lahe sõit, mida soovitaks ka teistele esmakordselt Pariisi minejatele - näeb ja kuuleb nii mõndagi huvitavat (näiteks kuidas Academie Française'is kolm kuud aru peeti, kas iPod on poiss või tüdruk :), lisaks väike kehakultuur (päev läbi ringi kõndimisest ju ei piisa!) ja ühe Pariisi parima jäätisekohviku külastus.

IMG_9879 IMG_9899
"No walking your giant here" IMG_9915

Otseloomulikult said külastatud ka mitmed boulangerie'd-patisserie-d ehk saia- ja koogipoed. Infot sai uuritud Silja, Food and Paris blogist. Kahjuks ei suutnud me ajastada oma käimisi ja kõhutühjust Pariisi restoranide lahtiolekuaegadega. Prantsusmaal on kella kahest seitsmeni ju pea võimatu midagi peale võileiva süüa saada ;)

Eric Kayser bakery Eric Kayser bakery
Postcard from Paris
Eating a croissant at the airport Map of Paris
A way to take advantage of a bike Strawberry fraisier

Ma ei suutnud muidugi vastu panna ja tõin koju ka mõned prantsuskeelsed kokaraamatud ja toiduteemalised ajakirjad. Nüüd on hea põhjus prantsuskeelt õppima hakata :)

Mõned kaasa ostetud raamatud ja ajakirjad / Some books and magazines I bought Viigimarjad / Figs
Lenôtre makroonif / Lenôtre macarons Mõned kaasa ostetud raamatud ja ajakirjad / Some books and magazines I bought

Kohustuslikus korras sai kaasa toodud ka karbitäis makroone - Pierre Hermé omi ja natuke teisi ka. MMmm, milline maitse! Makroonid on kindla peale ühed mu lemmikud...

Karp Pierre Hermé makroone / A box of Pierre Hermé macarons
Pierre Hermé makroonid / Pierre Hermé macarons

Ja nad on ju lihtsalt täiuslikud, kas pole?!

Pierre Hermé makroonid / Pierre Hermé macarons

2 kommentaari:

  1. Täiesti nõus - makroonid on tõesti täiuslikud! Inimesi, kelle südame makroonid vallutanud on, paistab aina juurde tulevat:) Ja puhas rõõm lugeda, et minu soovitustest abi oli:)
    Pildid on Sul, Dagris, muidugi imeilusad! Mõni kohe oskab ... :)

    VastaKustuta
  2. Aitäh, Silja - nii soovituste kui heade sõnade eest :)

    VastaKustuta