Lehed

Frangipane - mandlikreem

neljapäev, 21. oktoober 2010

Frangipane (eesti keeles frandžipaan !? Jätaks selle variandi siiski hetkel kasutamata ;) on magus, originaalis mandlimaitseline täidis, mida kasutatakse erinevate küpsetiste valmistamisel. Praegusel ajal kasutatakse frangipane tegemiseks ka erinevaid teisi pähkleid - näiteks sarapuu- või pistaatsiapähkleid.
  • 2,5 dl mandleid (umbes 150 g)
  • 1,5 dl suhkrut
  • 1 suur muna
  • 1 suur munakollane
  • 1 sl jahu
  • 100 g võid
  • võib lisada vanilli- ja/või mandliekstrakti, 0,5 tl nt
Tundub, et tegemisõpetus on igaühel omamoodi.
Variant 1: vahusta või suhkruga, klopi sisse muna ja munakollane, seejärel lisa jahvatatud mandlid ja jahu.
Variant 2: jahvata mandlid, sega suhkru ja jahuga, lisa pehme või ja munad. Sega ühtlaseks. Hoia kuni kasutamiseni külmkapis, aga ära liiga kaua oota ;)

IMGP7478 IMGP7482

2 kommentaari:

  1. Dagris, palun kergemat karistust. Nami kokandussõnastikus on ka kirje 'frangipane'. Ju see frandžipaan mul kuskil silma jäi, ise ma sellist sõna(värdi) välja ei mõelnud. Nüüdseks kustutatud :D

    VastaKustuta
  2. Oh, ma ei arvanudki, et Sa selle ise välja mõtlesid või midagi :)
    Lihtsalt viimasel ajal olen pidanud päris palju taolisi imelikke sõnu kuulma ja jäi silma...

    VastaKustuta