Lehed

Küpsisetort

pühapäev, 17. oktoober 2010

Küpsisetorti iseloomustab hästi üks sõna - klassika. Vist üks parimaid asju, mida küpsistest teha annab ja kindlasti on igaühel välja kujunenud oma just see õige retsept, mida kasutada - juba immutamismaterjal võib kõike muuta ;) Milline on Sinu traditsioonilise küpsisetordi retsept?
Küpsisetordi isu tuli juba Nürnbergi lennujaamas niisama Selga küpsiseid süües ;) Mis parata, kui kuivad küpsised enam hästi alla ei lähe, siis küpsisetorti võtaks küll veel. Eilne õe sünnipäev oli suurepärane põhjus see ka valmis teha. Lisaks heale tuttavale maitsele on küpsisetordil veel paar plussi - valmib kiiresti ja lihtsalt ja valmis võib teha ka juba eelmisel õhtul.

IMGP8627

6 pakki Selga küpsiseid (klassikalisi ja/või kakao)
2 kohupiimatoru, maitsestamata (kokku 800g)
4 dl vahukoort
suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
5-6 banaani, viilutatult
immutamiseks kohvi
100 g šokolaadi

Vahusta rõõsk koor, sega kohupiimakreemiga ja maitsesta vanillisuhkru ja suhkruga, vastavalt oma magusaarmastusele.
Lao kandikule 4x6 küpsist, enne paigale asetamist kasta igaüht korraks kohvi sisse. Kata küpsisekiht ühtlaselt kohupiimakreemiga, siis banaaniviiludega. Sellise süsteemi järgi lao 3 kihti (vaheldumisi heledaid ja tumedaid küpsiseid nt), 4. küpsisekiht kata ainult kohupiimakreemiga ja pane vähemalt mitmeks tunniks jahedasse kohta seisma. Enne serveerimist kata riivitud šokolaadiga.

IMGP8641

4 kommentaari:

  1. Väga kaunis foto see esimene! Küpsisetort nii tavaline maius, aga sellel pildil paistab selline elegantne ja peen.

    VastaKustuta
  2. Lihtsalt soovituseks et võiks lisada ka et mitmele inimesele sellised kogused mõeldud on :) (arvestades et iga inimene sööb ühe tüki)

    VastaKustuta
  3. No eks kõik oleneb tüki suurusest :) Kui arvestada ühe küpsise suurune tükk inimese kohta, siis arvutus ütleb, et peaks jaguma 24-le.

    VastaKustuta