Lehed

Parim pitsapõhi

kolmapäev, 13. juuli 2011

Junk food Friday ehk rämpstoidu-reede - seda kroonib ikka üks hea pitsa. Või kaks ;) See pitsapõhja retsept on end minu jaoks juba korduvalt ja korduvalt tõestanud, nii et miks mitte ka teistega jagada. Algselt pärit sellisest väärt blogist nagu Kayotic Kitchen.

Pitsaõhtu / Pizza night

Vaja läheb:
  • 2,5 dl vett
  • 5,5-6 dl jahu
  • 25 g pärmi
  • 2 sl mett
  • 3 sl oliivõli
  • 2 tl soola
Sulata pärm käesoojas vees. Lisa sool ja mesi (võib soovi korral asendada suhkruga). Lisa jahu ja sõtku ühtlaseks. Viimasena lisa õli ja sõtku veel, kuni tainas tuleb ilusti kausi küljest lahti. Vormi tainas palliks, pane kaussi, mille katad puhta köögirätikuga, ja pane sooja kohta seisma, kuni tainas on kerkinud vähemalt kahekordseks. Kui soovid taina nö ette valmistada, siis kata kauss toidukilega ja pane üleöö külmkappi seisma. Võta paar tundi enne küpsetamist välja, et tainas jõuaks toatemperatuurini soojeneda.

Pitsaõhtu / Pizza night

Kui tainas on kerkinud, jaga see kaheks (või kui on ühe suure pitsa soov, jäta see etapp vahele :). Sõtku jahusel pinnal läbi ja vormi kenaks palliks. Lase pallidel veel kerkida, siis venita kerkinud pall lamedaks kettaks - kõigepealt laua peal, hiljem käte vahel. Minu pitsad ei tule kunagi päris korrektselt ümmargused, vaid ikka mõnusalt lopergused :)

Pitsaõhtu / Pizza night

Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, pane peale pitsakate ja küpseta u 15 minutit 220-kraadises ahjus.

Pitsaõhtu / Pizza night

7 kommentaari:

  1. Ooohh tundub imehea! Kindlasti proovin järgi kunagi :)

    VastaKustuta
  2. Ma pean ütlema, et parim pitsapõhi, mis ma teinud ja söönud olen, on Jamie Oliveri retsepti järgi. Jahuks on durumnisujahu, see muudab asja oluliselt :)

    VastaKustuta
  3. Pean siis vist ka järgi proovima, kui nii öeldakse ;)

    VastaKustuta
  4. Tänan, väga maitsev:)

    VastaKustuta
  5. Sellest on kujunenud lemmiktaigen :)

    VastaKustuta
  6. Kujuneb lemmikuks :)

    VastaKustuta