Lehed

Jõulumandlid

pühapäev, 12. detsember 2010

Kolmanda advendi puhul üks jõulusem mandliretsept. Lihtsuse huvides kasutasin siin Santa Maria piparkoogimaitseainet, aga kellel seda käepärast pole saab asenduseks kasutada eraldi kaneeli, ingverit, nelki ja muskaatpähklit. Jõulune maitse on garanteeritud. Ausalt öeldes on neid üsna sarnaseid, aga pisikeste erinevustega retsepte lademetes liikvel, nii et ma ei tea enam, kelle järgi need tehtud on...
Aga ütlen seda, et need mandlid on eelmistest - meega röstitud mandlitest - magususe poolest märksa tagasihoidlikumad. Nii et suurematele magusasõpradele maitsevad nood ehk rohkem. Sellegipoolest hea vaheldus ;)

IMGP1160
  • 300 g mandleid
  • 90 g suhkrut
  • 1 tl jahvatatud kaneeli
  • 1 tl piparkoogimaitseainet (selle puudumisel jahvatatud ingverit (0,5 tl), nelki (0,25 tl) ja muskaatpähklit (0,25 tl))
  • 0,5 tl soola
  • 1 munavalge
  • 2 sl vett
Sega omavahel suhkur ja maitseained. Lisa kergelt kahvliga vahtu löödud munavalge ja sorts vett. Seejärel lisa segule mandlid ja sega, nii et mandlid oleks ühtlaselt suhkruseguga kaetud. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja rösti 150kraadises ahjus umbes 30 minutit.

IMGP1144

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar