Lehed

Šokolaaditükkidega küpsised

reede, 15. aprill 2011

Küpsised, küpsised, küpsised... Need šokolaadiküpsised on kindlasti ühed minu go to küpsetistest, mida teha näiteks siis, kui tuju miskipärast kehv on. Otse ahjust tulnuna on nad seest mõnusalt pehmed, samas äärest krõmpsud - kõike seda, mida ühed maitsvad küpsised olema peaks. Lisaks muidugi üsna ohtralt šokolaaditükke, mis ahjusoojalt on veel päris sulašokolaadi kujul. Klaas piima kõrvale ja elu on kohe natuke parem. Tehtud Nami-nami Ameerika šokolaadiküpsiste järgi.

Šokolaaditükkidega küpsised / Chocolate Chip Cookies

Vaja läheb:
  • 4,5 dl jahu
  • 0,5 tl soola
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 140 g võid
  • 1,5 dl tumedat muscovado suhkrut
  • 1,5 dl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 1 muna
  • 200 g tumedat šokolaadi, hakitult (sobib ka piimašokolaad, või võib hoops mõlemat pooleks lisada)
Hõõru toasoe või suhkrutega vahtu. Lisa muna, vispelda hoolega. Sega omavahel jahu, sool ja küpsetuspulber ja lisa või-munasegule. Viimasena sega hulka šokolaaditükid.
Võta lusikaga tainast, vooli käte vahel palliks ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, suru tainapallid enne ahju panemist käega veidi lamedamaks. Küpsised vajuvad laiali, nii et jäta nende vahele piisavalt ruumi - mina teen tavaliselt 9 küpsist plaadi kohta. Küpseta 180-kraadises ahjus kuni küpsised on äärest kenasti kuldsed - olenevalt küpsiste suurusest umbes 15-20 minutit.

Šokolaaditükkidega küpsised / Chocolate chip cookies

5 kommentaari:

  1. nii maitsvad tunduvad, teen kindlasti neid :)mitu küpsist saab sellest kogusest?

    VastaKustuta
  2. Need ongi ühed väga maitsvad küpsised, eriti veel ahjusoojalt. Lausa sulavad suus! Kogus oleneb nüüd küpsiste suurusest, kuldne kesktee võiks olla u 20 küpsist :)

    VastaKustuta
  3. Vana retsept juba küll, aga kiidan väga! Iga kord kui on vaja lasteaia laadale/kohvikusse või mõnele üritusele midagi kaasa teha, teen alati neid küpsiseid. Siiamaani on igalt poolt tagasiside olnud suurepärane. Väikevend palus isegi spetsiaalselt, et teeksin neid küpsiseid talle suure kausitäie sünnipäevaks.
    Mina teen muidugi alati topeltkoguse, sest sööjaid on alati palju :)

    VastaKustuta
  4. Rõõm kuulda! Teen ise ka alati topeltkoguse :))

    VastaKustuta