Lehed

Apelsini-toorjuustukook

neljapäev, 23. detsember 2010

Päev jõuludeni. Ja muide, eile algas päris ametlikult talv :)
Toorjuutuskoogi mõtteid mõlgutasin ma juba päris kaua, isegi toorjuust oli valmis ostetud, aga mida polnud, oli väärt koogiidee. Õnneks ei jäänud seegi tulemata ja nüüd siis minu poolt üks jõuluse mekiga kook - äkki on abiks neile, kelle jõulumenüü veel päris paigas pole. Triki teeb ära kõigest pool lusikatäit kaneeli, lisaks muidugi kreemine apelsinimaitseline sisu. Põhi tuli mõnusalt pähklise maitsega, sest mul lihtsalt polnud rohkem digestiivküpsiseid ja pidi midagi muud välja mõtlema :)

Jõulune apelsini-toorjuustukook / Orange cheesecake for X-mas

Põhi:
  • 25 g digestiivküpsiseid (2 küpsist)
  • 25 g jahvatatud sarapuupähkleid (4 sl)
  • 25 g võid
Täidis:
  • 400 g toorjuustu
  • 200 g hapukoort
  • 2 muna
  • 1,5 dl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 4 sl apelsinimarmelaadi
  • 3 sl jahu
  • 0,5 tl apelsiniessentsi
  • 0,5 tl jahvatatud kaneeli
Põhja valmistamiseks purusta digestiivküpsised, lisa jahvatatud sarapuupähklid ja sulatatud või, sega kuni segu on ühtlane ning kata siis sellega 18-20 cm diameetriga lahtikäiva vormi (küpsetuspaberiga kaetud või võitatud) põhi.

Jõulune apelsini-toorjuustukook / Orange cheesecake for X-mas

Täidise valmistamiseks Vahusta toasoe toorjuust suhkrutega, klopi ükshaaval sisse munad ning lisa ka hapukoor. Sega sisse apelsinimarmelaad, apelsiniessents. Sõelu sisse jahu ja kaneel.
Vala täidis põhjale ja küpseta umbes 160-kraadises ahjus, kuni täidis on enam-vähem hüübinud, kuid keskelt veel nö võdiseb :) Lase koogil ahjus jahtuda ning seejärel tõsta külma.
Serveerimisel kaunista apelsiniviiludega.
Eriti jõuluse efekti saamiseks võib peale valamiseks teha glögist (tärklisega) kastme või pehme tarretise (želatiiniga).

Jõulune apelsini-toorjuustukook / Orange cheesecake for X-mas

1 kommentaar:

  1. Pildid on väga ilusad! Kook tundub väga ahvatlev, kui aega saan siis proovin järele :)

    VastaKustuta