Lehed

Purukattega vaarika-virsikukook

Pühapäev, 8. juuni 2008

Väga maitsev purukook, mis sai meil otsa kõigest paari hetkega. Kasutasin kompotivirsikuid ning külmutatud vaarikaid. Serveerida võib jäätise või vahukoorega.


3 dl nisujahu
2 dl suhkrut
200 g võid
2 sl pruuni suhkrut
2 tl knaeeli
3 muna
2 sl vanillisuhkrut
2 virsikut
200 g vaarikaid

Purukatte jaoks näpi 2 sl jahu, 15 g võid, 2 sl pruuni suhkrut ja 2 tl kaneeli ühtlaselt tükiliseks. Taina valmistamiseks sega omavahel ülejäänud jahu, suhkur, munad, vanillishukur ja või. Määri koogivorm võiga ning tõsta põhja pooled vaarikad ja tükeldatud virsikud. Kalla peale tainas nig laota sellele ülejäänud vaarikad ja virsikutükid. Kata purutainaga. Küpseta 180kraadises ahjus 45-50 minutit, seni kuni kook on kuldpruun. Lase enne lahtilõikamist veidi jahtuda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar