Lehed

Seesamiseemnetega apelsinivahvlid

neljapäev, 14. mai 2009

Kuigi tänane ilm on külm ja vihmane, on suvel palavaga hea enda tehtud vahvli seest (miks mitte enda tehtud) jäätist süüa. Järgnev retsepti järgi valmivad tavalisest märksa teistsugusemad vahvlid - seesamiseemnete ja kerge apelsinimaitsega.

  • 90 g toasooja võid
  • 90 g tuhksuhkrut
  • 1 sl vanillisuhkrut
  • 1 apelsini riivitud koor
  • 3 munavalget
  • 80 g seesamiseemneid
  • 100 g jahu
  • 1/3 tl soola
Rösti seesamiseemneid kuival pannil umbes 3-4 minutit, kuni nad on kergelt pruunikad. Vahusta või suhkrute ja riivitud apelsinikoorega. Mikserda ükshaaval sisse munavalged. Sega sisse omavahel segatud jahu, sool ja seesamiseemned ning pane tainas umbes tunnikeseks jahedasse.
Küpseta vahvlimasina vahel õhukesed vahvlid, keera jäätisega söömiseks koonusesse.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar