Lehed

Ploomi-martsipanimuffinid

laupäev, 5. september 2009

Sain eile vahtralehevabaks. Pärast uute lubade kättesaamist läksin otse turule, et varustada end paari kilo ploomide ja õuntega, et kõige selle puhul kooki teha.Koogini ma aga ei jõudnudki, kuna muffinid tundusid märksa ahvatlevamad teha - selle asemel, et valida, kas teha ploomi- või õunakooki, sain osad muhvid teha ploomide, osad õuntega.
Kuna mulle endale maitsevad õunad igatahes rohkem värsketena kui kuidagimoodi töödelduna - olgu siis küpsetatuna või kasvõi kompoti kujul - siis maitsesid mulle ploomimuffinid rohkem. Sellest kogusest sain ma 16 muffinit, sõime neid vahukoorega.

  • 100 g martsipanimassi (mandli)
  • 3 muna
  • 1 dl suhkrut
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 3 dl jahu
  • 1 dl piima
  • 50 g sulavõid
  • ploome (võib asendada nt õuntega)
  • u 10 mandlit
Riivi martipanimass, lisa munad ja mikserda segu enam-vähem ühtlaseks. Lisa suhkrud ja omavahel segatud jahu ja küpsetuspulber. Seejärel sega sisse piim ja sulavõi. Sega ühtlaseks tainaks.
Valmista ette ploomid - puhasta need kividest ja lõika viljaliha õhukesteks sektoriteks. Haki ka mandlid.
Aseta muffinivormide põhja mõned ploomiviilud, siis tainas ning kõige peale torka tainasse jällegi mõned ploomisektorid. Kõige peale puista veidi hakitud mandleid. Küpseta kuni muffinid on pealt kuldpruunid.

2 kommentaari:

  1. Tänud hea retsepti eest! Sai eile tehtud - ja tõesti maitsvad :)

    Ullike

    VastaKustuta