Lehed

Kardemonised õunamuffinid, krõbeda kattega

esmaspäev, 23. november 2009

Lõpuks ka üks õunakook sellest aastast - no peaaegu, tegu hoopis on mõnusalt kardemoniste õunamuffinitega, mille valmistamine on üsna lihtne. Samas teeb neid veidi huvitavamaks peale käiv krõbedam kate. Kes soovib, võib vabalt kardemoni hoopis kaneeliga asendada...

  • 3 dl jahu
  • 1 dl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 1 t kardemoni
  • näpuotsatäis soola
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1 muna
  • 0,5 dl õli
  • 2 dl piima
  • õhukesi õunaviile (2-3 kooritud õuna)
Kate:
  • 40 g võid
  • 0,5 dl suhkrut
  • 1 muna
  • 1 tl vanillisuhkrut
Taina jaoks sega kõigepealt ühes suures kausis kuivained - jahu, suhkrud, sool, küpsetuspulber ja kardemon (soovi korral võid kardemoni asendada kaneeliga). Teises, väiksemas kausis sega omavahel piim ja õli, klopi sisse muna. Vala vedel segu kuivainetele ja sega hoolikalt segi.
Katte jaoks vahusta või suhkruga, lisa muna ja vanillisuhkur ja sega ühtlaseks.
Täida muffinivormi avad kõige rohkem kolmveerandi ulatuses tainaga, lao peale õunaviilud ja küpseta 10 minutit u 180 kraadi juures. Seejärel lisa kõigile koogikestele veidi katet ning küpseta veel 20 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar