Lehed

Lihtne kaerahelbe-mustikamagustoit

reede, 29. jaanuar 2010

Jõudsin nüüd vist sinnamaale, et saan sügissemestrile joone alla tõmmata. Lõpuks! Milline kergendus ;) Igati sobiv viis enda premeerimiseks oleks valmistada seda lihtsat (sess ometigi kurnab ju) ja maitsvat magustoitu krõmpsude kaerahelveste ja mahlaste mustikatega. Naudi jäätisepalli või vahukoorega.

  • 1 dl jahu
  • 2 dl kaerahelbeid
  • paar peotäit mandleid
  • 2 sl suhkrut
  • 100 g võid
  • 3 dl mustikaid
  • vanillijäätist või vahukoort
Rösti kaerahelbed kuival pannil. Haki mandlid. Sega kausis omavahel jahu, kaerahelbed ja hakitud mandlid, lisa suhkur ja toasoe või ning haki kogu segu ühtlaseks puruks. Laota kaerahelbesegu küpsetuspaberiga kaetud ahjuvormi/plaadile, peale laota (külmunud) marjad. Küpseta umbes 20-30 minutit, kuni põhi on mõnusalt krõbe ja marjad sulanud.
Serveeri törtsu vahukoore või jäätisepalliga.

1 kommentaar: