Lehed

Vürtsikas kohupiima-purukook rosinatega

teisipäev, 23. veebruar 2010

Kui suures lumes sumpamisest ära peaks väsima (kuigi praegu on väljas lausa plusskraadid, uskumatu!), siis tee või kohvi kõrvale sobib hästi järgmine kook - vana hea kohupiimakook väikese "tvistiga" purukattega.

Põhi:
  • 4 dl jahu
  • 1,5 tl küpsetuspulbrit
  • 0,5 tl soola
  • 1 dl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 2 muna
  • 1,5 dl Farmi hapukoort
  • 100 g Farmi võid (82%, sulatatud)
Täidis:
  • 500 g Farmi lahjat rosinatega kohupiima
  • 1 dl Farmi vahukoort
  • 1 muna
  • 0,5 dl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
Kate:
  • 2,5 dl jahu
  • 1 tl kaneeli
  • 0,5 tl kardemoni
  • 0,5 tl ingverit
  • 0,25 tl soola
  • 1,5 dl pruuni suhkrut
  • 100 g Farmi võid (82%)
Põhja valmistamiseks sega ühes kausis kõik kuivained, teises kausis klopi lahti munad, sega sisse hapukoor ja veidi jahtunud sulavõi. Täidise jaoks vahusta koor suhkrutega, siis mikserda sisse muna ja kohupiim.

Purukatte tarvis sega segamini jahu ja maitseained. Lisa külmad võitükid ja hõõru sõrmede vahel ühtlaseks puruseks tainaks.

Kata neljakandiline koogivorm küpsetuspaberiga. Kata see kolme kihiga - kõige alla põhjaks mõeldud tainas, selle peale kohupiimasegu, mis puista omakorda üle purutainaga.

Küpseta, kuni koogi sisse torgatud tikk jääb puhtaks, selleks kulub umbes 30-40 minutit.

4 kommentaari:

  1. kaunis fotoseeria.kohupiimakook ise väga isuäratav

    VastaKustuta
  2. Väga ahvatlevad toidupildid ning see koogi koostis koha nõuab järeleproovimist.

    VastaKustuta
  3. kui suurt vormi te kasutasite?

    VastaKustuta