Lehed

Purukattega rabarbrimuffinid

kolmapäev, 7. juuli 2010

Kui mõne retsepti nimes on sõnapaar "maailma parimad", siis see tekitab alati väikse lisahuvi asja vastu. Et kas tõesti? Peab järgi proovima. Seega - rabarbrimuffinid maailma parimate järgi.

Purukate tuli peale, kuna olin lubanud ka purukooki teha - nii sai kaks ühes ;) Muidugi, mis saaks kellelgi purukatte vastu olla, see teeb asja ainult paremaks!

Rabarbrimuffinid / Rhubarb muffins

Tainas:
  • 2 muna
  • 1,5 dl suhkrut
  • 2,5 dl nisujahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • 1 tl jahvatatud kaneeli
  • 150 g paksemat hapukoort
  • 50 g sulatatud võid
  • 4 rabarbrivart
Purukate:
  • 1 dl jahu
  • 3 sl fariinsuhkrut
  • 25 g võid
Muffinitaina jaoks vahusta munad suhkruga, sega omavahel kuivained ja loomulikult haki rababer.

Rabarber / Rhubarb

Sega munavahu hulka vaheldumisi hapukoor, jahtunud sulavõi ja kuivained. Viimasena lisa rabarbritükid. Jaota tainas 12 muffinivormi vahel.
Purukatte tarvis sega suhkur ja jahu omavahel ning näpi sõrmede vahel purutainaks. Kata sellega kõik muffinid. Küpseta 225-kraadises ahjus umbes 15 minutit.

2 kommentaari:

  1. Nii ilusad punased rabarbrid!!!
    Aga kuidas siis maitsesid? ;)

    VastaKustuta
  2. Head olid, mõnusalt mahlased.
    Maailma parimate kohta ma ei tea öelda, sest need olid mu esimesed rabarbrimuffinid ;)

    VastaKustuta