Lehed

Lihtne kikerherne-tuunikalasalat

teisipäev, 20. juuli 2010

Kikerhernestega oli üks naljakas lugu. Nimelt ei ole konserveeritud versiooni Tartus kuskil saada, aga mina tahtsin neist snäkke teha, midagi sellist nagu näiteks siin. See oli juba vähemalt mõned kuud tagasi...
Siis aga sattusin ma mai lõpus seoses ühe väga raju üritusega Tallinnasse. Enne oli vaja veidi keha kinnitada ja käisin läbi Stockmannist. Ja mida ma nägin - oma ammu taga otsitud kikerherne konserve loomulikult. Võtsin siis muuhulgas ka kolm konservi, kuna ma liiga tihti just Tallinnasse ei satu. Ja läksin Rajule. Ukse peal oli loomulikult posu turvamehi, kes mu nüüdseks kikerhernestest rasket seljakotti käes kaalusid ja uurisid, mis seal nii rasket on. See oli küll midagi, millega ma arvestanud polnud, sest ma oma suures kikerhernevaimustuses lihtsalt ei mõelnudki sellele. Lasin siis kähku igasugu variante peast läbi, lõpuks ütlesin: "Konservid!" - kuna nad poleks nagunii teadnud, mis need kikerherned veel on.
Päris-päris piinlik oli.
Hiljem muidugi mõtlesin, et kikerherned oleks märksa paremini kõlanud kui konservid, aga no mis teha :P

Kolm hernekonservi aga seisid mul kapis nüüd juba üsna pikalt, kui lõpuks üks neist selles salatis lõpetas. Tegemist on märksa lihtsustatud versiooniga sellest salatist - ehk siis pandud kokku sellest, mida parasjagu kodus oli - no ja originaalsalati materjalidest jäi ikka üht-teist puudu. Salat tuli sellegipoolest väga hea - midagi hoopis omapärasemat ja huvitavamat. Usun et täpselt nami retsepti järgi talitades tuleb ta veel maitsvam :)

Kikerherne-tuunikalasalat / Chickpea and Tuna Salad

Nendest kogustest jätkub kahele.
  • 1 purk konserveeritud kikerherneid
  • 2 paprikat (nt punane ja kollane)
  • 2-3 punast sibulat
  • 2 õliga tuunikalakonservi
  • soola-pipart
  • 0,5 tl tšillipulbrit
  • 1,5 tl paprikapulbrit
  • oliiviõli
  • 1 sl valge veini äädikat
  • poole sidruni mahl
  • tilli
Puhasta paprikad seemnetest ja lõika paraja suurusega lõikudeks. Lõika valmis sibularattad, siis lõika need pooleks nii, et saad poolringid. Kuumuta paprika- ja sibulatükke mõnda aega panni peal tilgas õlis. Lisa sinna ka nõrutatud kikerherned. Maitsesta soola-pipra, tšilli- ja paprikapulbriga (ma panin pooleks teravat ja mahedat paprikapulbrit). Pane kaussi ja lisa kahvliga tükeldatud (nõrutatud) tuunikalakonserv. Lisa ka hakitud tilli või peterselli. Sega sisse mõni supilusikatäis oliivõli, valge veini äädikas ja pressi sisse ka poole sidruni mahl. Maitse - ja vajadusel lisa veel soola-pipart.

Kikerherne-tuunikalasalat / Chickpea and Tuna Salad

5 kommentaari:

  1. Pildid on igatahes ahvatlevad!

    VastaKustuta
  2. Tartus leiab kikerherneid uues Raudtee Konsumis asuvast Tervisepoest. 12 kr purk.

    VastaKustuta
  3. Väga ahvatlevad pildid tõesti! Üldse fotod selles blogis on viimasepeal!!! Mis tehnikat kasutate?

    VastaKustuta
  4. Rõõm kuulda!
    Pildistamiseks kasutan üldiselt Pentax K100D kaamerat, objektiiv viimasel ajal 50mm/f1.4.

    VastaKustuta