Lehed

Peedi-sinihallitusjuustu pirukad

reede, 21. jaanuar 2011

Kes veel Pille kuulsatest peedipirukatest kuulnud ei ole, siis nüüd on küll päramine aeg ;)
Olen neid juba korduvalt ja korduvalt teinud, viimati aastavahetuseks ja agilityvõistlusele. Äsja ahjust tulnuna on need muidugi parimad nagu paljud küpsetised, aga ka täiesti maha jahtununa ei saa kurta, lähevad ikka nagu soojad saiad :) Retsepti leiab ka Nami-nami uuest kokaraamatust.

Peedi-sinihallitusjuustu pirukad

Vaja läheb:
  • 500 g lehttainast või pärmi-lehttainast
  • röstitud või keedupeeti (Olen üldiselt läinud lihtsama vastupanu teed ja ostnud juba valmis keedetud peeti. Seejuures tasub poes pakki valides silmas pidada, et mida väiksemad, seda paremad, parimad oleks loomulikult piklikud peedid.)
  • 150 g sinihallitusjuustu
  • tüümiani
  • määrimiseks munaIMGP7522
Vajadusel rulli tainas lahti, lihtsam on muidugi kasutada valmisrullitud tainalehti. Nüüd on see koht, kus ma määrin taina lahtiklopitud munaga, on lihtsam kui pärast iga pirukaga eraldi tegeleda ;) Seejärel lõika lehttainas nii suurteks ruutudeks, et saad väikese tagurpidi pööratud viinapitsiga iga ruudukese keskele rõnga suruda (see aitab pirukaservadel pärast paremini kerkida ja täidisel piruka peal püsida, mitte üle ääre voolata - nagu raamatu kirjutatakse ;)). Ruutude lõikamiseks kasutan ma pitsalõikurit. Viiluta peedid õhukeselt ning pane iga tainaruudukese keskele peediviil ja selle peale tükk sinihallitusjuustu. Kõige peale puista kas kuivatatud tüümiani või paar värsket tüümianilehte. Küpseta 220-kraadises ahjus umbes 15-20 minutit.

Peedi-sinihallitusjuustu pirukad

5 kommentaari:

  1. mul ka plaan neid homme teha:)

    VastaKustuta
  2. Kas sa teed seda lõikamist juba ahjuplaadil küpsetuspaberi peal ja sedasi ühtse plaadina panedki ahju või tõstad siiski iga piruka eraldi plaadile, et vahed sisse jääks? See tainas ju paisub nii kõrgusesse kui laiusesse...

    VastaKustuta
  3. Tõstan iga piruka eraldi plaadile, peedi ja juustuga katmise võib teha kas plaadil või juba eelnevalt. Kusjuures minu kogemuse järgi võib ikka plaadi üsna tihedalt neid pirukaid täis pikkida, vahed jätan üsna väikesed.

    VastaKustuta
  4. Millist sinihallitusjuustu kasutasid?

    VastaKustuta
  5. Mul pole nö kindlat juustu välja kujunenud, küll aga Pille soovitab siin kasutada Valio Aura sinihallitusjuustu.

    VastaKustuta