Lehed

Pampli-kodujuustutort

esmaspäev, 22. august 2011

Laupäevaseks koogiteoks ostsin 2 karbitäit pampleid. Pamplid ehk aedmurakad on muraka ja vaarika sugulased. Välimuselt meenutavadki nad musta värvi vaarikaid (lisa saab lugeda siit). Laupäevaseks koogiteoks sai neid igatahes 2 karbitäit ostetud, kuigi ma neid kunagi varem söönudki polnud. Kook tuli selline, mis eksponeeriks maamunade kollasust, sinakat kreemi ja mustjaid marju :)

Pampli-kodujuustutort / Boysenberry and cottage cheese cake

Põhjad:
  • 100 g võid
  • 150 g suhkrut
  • näpuotsatäis soola
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 2 muna
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 200 g jahu
  • 160 ml piima
Vahusta või suhkruga, lisa sool ja vanillisuhkur. Vahusta kuni segu on kohev ja õhuline. Jätka vahustamist, lisades ühekaupa munad. Kui segu on ühtlane lisa pool jahust ja küpsetuspulber, siis kogu piim ning ülejäänud jahu (miksri aeglasel kiirusel). Jaga tainas kahe võitatud koogivormi vahel ja küpseta 200-kraadises ahjus kuni põhjad on kuldsed ja sissetorgatud puutikk jääb puhtaks (u 15-20 min). Kui kahte vormi pole võtta, küpseta kogu tainas ühes ja lõika põhi pärast kaheks kettaks - sellisel juhul pikenda kindlasti küpsetusaega.

Pampli-kodujuustutort / Boysenberry and cottage cheese cake

Vahele ja peale:
  • 600 g kodujuustu
  • 3 dl vahukoort
  • suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 200 g pampleid
Kõigepealt püreesta(?) suurem osa kodujuustust ja umbes kolmandik pamplitest kergelt sauseguriga, et kodujuustu tükke väiksemaks teha ja marjad püreestada. Lisa ülejäänud kodujuust (minul 150 g), suhkur, vanillisuhkur ja vahustatud koor, sega ühtlaseks.
Koogi kokku panemiseks aseta üks põhi serveerimisalusele valmis (võib natuke immutada nt piimaga), kata see kreemiga, peale pane terveid marju. Aseta peale järgmine koogipõhi ja korda sama tegevust. Ja valmis ongi!

Pampli-kodujuustutort / Boysenberry and cottage cheese cake

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar