Lehed

Suvikõrvitsa-kanapirukas

reede, 27. september 2013

Suvi on läbi, elagu suvikõrvits? Seda veel on. Suvikõrvitsast saab maitsva mahlase lahtise piruka. Ja isegi need, kellele meeldib suvikõrvits ainult siis, kui seda toidu sees ära ei tunne, ei pea pettuma - vot nii hea pirukas on! :D Mitmed sööjad on retsepti küsinud, seega nüüd on see siin ka.

Kana-suvikõrvitsapirukas

Põhi:

  • 200 g nisujahu
  • 100 g võid
  • 1 munakollane
  • 2-3 sl hapukoort

Kate:

  • 1-2 suvikõrvitsat
  • 2 tükki kanafileed
  • 400 g hapukoort
  • 3 muna
  • riivitud juustu
  • soola-pipart
  • maitserohelist

Põhja jaoks sega kuivained, lisa tükeldatud külm või ning mudi näppude vahel kõik puruks. Lisa muna ja hapukoor ning sõtku valmis tainas. Suri võitatud lahtikäiva vormi (24-26 cm diameetriga) põhja ja servadele (torka kahvliga auke sisse) ja pane täidise valmistamise ajaks külma.
Lõika suvikõrvits viiludeks ja viiluta kettad omakorda ribadeks. Tükelda ka kana. Prae kana, maitsesta. Lisa hakitud suvikõrvits, kuumuta kuni liigne vedelik, mis suvikõrvitsast tuleb, on ära auranud.
Klopi munad hapukoores lahti. Maitsesta soola-pipra ja maitserohelisega, lisa riivjuustu. Vala kana-suvikõrvitsasegu tainapõhjale, vala peale hapukooresegu. Küpseta 200-kraadises ahjus u 30 minutit, kuni täidis on enam-vähem hüübinud.

* Fotol oleva piruka tainas on pool jahukogusest asendatud rukkijahuga.

1 kommentaar:

  1. Põhi ei küpsenud päris korralikult ära, sest mingi vesi tekkis sinna alla, kuigi kuumutasin suvikõrvitsat küll piisavalt. Kui pirukas oli täitsa ära jahtunud, siis ma enam seda vett seal all tähele ei pannud. Aga pirukas oli ikkagi nii nii hea, et läheb kindlasti kordamisele :)

    VastaKustuta