Lehed

Kõrvitsast, tervenisti - juustune kõrvitsasupp ja Halloweeni kõrvits

kolmapäev, 30. oktoober 2013

Sõitsin täna turult läbi ja tõin ära selle kaua mõeldud kõrvitsa. Tore turutädi küsis: "Kuhu see nunnuke siis nüüd läheb?" - vot nii armas kõrvits oli.


Tegelikult tähelepanelikum silm märkab kindlasti ka teist kõrvitsat mu kõrvalistmel - teisest letist pärit kõrvitsaga nii hästi ei läinud, õigupoolest ei sobinud see ei söögiks ega ka halloweeni kõrvitsaks uuristamiseks. Läbi häda sai sellest siiski midagi tehtud. Igatahes siit nipp ikka tutvuda enne ostu kõrvitsaga lähemalt, mitte kodus vaadata, et siit on kuidagi ---oih, sõrm läks läbi--- pehme.

Kuna ma pole varem ühtegi kõrvitsat tuuninud, siis korraliku inimesena tegin koju jõudes ikka kiire guugeldamise ka, et kuidas see käib. Kui Martha Stewarti lehelt  selgub, et hädavajalikke tööriistu on suisa üheksa, siis ärge uskuga. Väga edukalt saab ka ainult noa ja lusikaga hakkama.

Netis on sadu ideid, mida huvitavat oma kõrvitsaga teha. Kuna see oli meil esimene, siis läksime traditsioonilist teed pidi (kuigi saladuskatte all võin öelda, et hellno kitty idee oli päris lummav, aga liigitasin selle liiga keeruliseks, äkki järgmine aasta :P)

IMGP0828
IMGP0837
IMGP0870

Esimene samm: uurista enda halloweeni kõrvits lusikaga tühjaks :) Pehme osa viska minema (seemned võib röstimiseks alles jääta), kõvema osa saab edumeelselt ära süüa.

IMGP0875
IMGP0880

Järgmine samm: seni kuni rasket tööd tehakse, st ette joonistatud kujutust välja lõigatakse, tee supp valmis. Kuna ma poodi muskaatpähkli järele ei jõudnud, siis otsustasin teha midagi natuke teistsugust.

Juustu-kõrvitsasupp / Cheesy pumpkin soup

Juustu-kõrvitsasupp
  • kõrvitsatükke, näiteks halloweeni kõrvitsa sisu
  • puljongit (kastasin veiselihamaitselist)
  • soola-pipart
  • kuivatatud peterselli
  • soovi korral tibake cayenne'i pipart
  • kohvikoort, umbes 2 dl
  • riivitud juustu 
 Selle jaoks võta suuremat sorti pott, pane sisse kõrvitsatükid. Vala juurde puljongit või vett (sel juhul lisa puljongikuubikud vm), nii et see peaaegu kataks kõrvitsatükid. Keeda kõrvits pehmeks, vahepeal maitsesta. Vala segu blenderisse või surista saumiksriga püreeks, siis pane pott uuesti tulele. Lisa kohvikoor, vajadusel timmi maitset. Lisa riivitud juust (ma lisasin ka veidi sulajuustu). Kui juust on sulanud, on supp valmis.

Juustu-kõrvitsasupp / Cheesy pumpkin soup

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar