Lehed

Karamellikreemiga kausikook

Kolmapäev, 11. veebruar 2009

Teada värk, et pärast mandlioperatsiooni suurt peale jogurti ja muu vedela kraami kurgust alla ei lähe. Kuna mul on nüüdseks opist nädal aega mööda, siis sai midagi sellist tehtud, et ka ma ise süüa saaks. Retsept väikeste modifikatsioonidega on pärit siit. Sealses retseptis käib kreemi sisse ka 2 sl jahu, mis minul seekord tehes hoopis kahe silma vahele jäi. Aga maitse tuli sellegipoolest hea ja suuri erinevusi eelmisel korral tehtuga ei täheldanud, nii et ... :)

Biskviitpõhi:
  • 3 väikest muna (või 2 suurt)
  • 2 sl fariinsuhkrut
  • 2 sl suhkrut
  • 2 sl jahu
  • 2 sl tärklist
  • 2 tl küpsetuspulbrit
Vahusta munad suhkruga. Sega omavahel jahu, tärklis ja küpsetuspulber ning sõelu munavahu hulka. Sega ühtlaseks tainaks. Vala tainas võiga määritud vormi põhja ja küpseta 10 minutit. Kummuta põhi küpsetuspaberile, lase jahtuda ja lõika või rebi tükkideks.

Karamellikreem:
  • 4 väikest muna (või 3 suurt ehk)
  • (2 sl jahu?)
  • 5 sl suhkrut
  • 2 dl kohvikoort
  • 2 dl piima
  • 2 dl vahukoort
  • 400 g vaniljemaitselist kohupiimapastat
Klopi munad lahti (kui soovi on, lisa ka jahu). Sulata suhkur potis karamelliks, lisa kohvikoor ja piim ning sega kuni karamell on lahustunud. Nirista kuum piimasegu pidevalt segades munade hulka. Seejärel kalla kogu kraam potti tagasi ja kuumuta kuni segu pakseneb, aga ära lase keema tõusta. Jahuta ruttu näiteks külmaveevannis. Tõsta kreem külmikusse.
Vahusta koor, lisa sellele kohupiim ning karamellikreem. Sega ühtlaseks.

Vahele:
  • 3 banaani
  • purk konservvirsikuid
  • pohlamoosi
Tõsta kaussi kiht kreemi, sellele biskviiditükid, moos, banaani- ja virsikutükid. Lao nii 3-4 kihti. Pealmiseks kihiks jääb kreem. Peale riivisin veidi mõrut šokolaadi.

Seda kassid ostaksid :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar