Lehed

Täidetud pastateod

Pühapäev, 15. veebruar 2009

Et järgnevat vormi teha, veetsime me poodides närvesöövalt palju aega, kuna pastateod paistid olevat tõeline defitsiitkaup. Kaubamaja toiduosakonnas ei olnud ning kõige tipuks oli teise korruse itaalia kohvik ka ära kadunud, seega saime täiesti ilma asjata eskalaatoriga üles-alla sõita. Lõpuks leidsime vajaliku pasta ikkagi Selverist :P
Vorm ise ei olnud midagi väga erilist (võib-olla on asi mu häiritud maitsemeeles?), kuid paras vaheldus pärast nädalaid pudingute ja jogurtite söömist küll. Soojendades läks väidetavalt ainult paremaks.

Pasta:
  • 300 g pastatigusid
  • toiduõli
  • 400 g hakkliha
  • 1 sibul
  • 2 küüslauguküünt
  • soola
Keeda makarone 6-7 minutit. Keeduvette pane soola ja ka veidi õli. Oluline on, et pasta ei keeks liiga pehmeks. Kurna ja jäta nõrguma. Valmista hakklihast, hakitud sibulast ja küüslaugust ja maitseainetest segu ja tõsta seda natuke iga pastateo sisse. Laota teod tihedalt üksteise kõrvale rasvainega määritud ahjuvormi.

Kaste:
  • 5 dl piima
  • 3 spl jahu
  • 100 g riivjuustu
  • 1 tl punet
  • soola
  • pipart
  • toiduõli
  • tomatipastat
Kastme valmistamiseks sega jahu piimaga. Kuumuta potipõhjas veidi õli ja vala peale piima-jahusegu. Lase kaste pidevalt segades keema, maitsesta, lisa riivjuust ning sega nii kaua, kuni juust on sulanud. Lisa maitse järgi tomatipastat. Kalla kaste täidetud pastatigudele ja küpseta 200kraadises ahjus 35-40 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar