Lehed

Praetud seakaelakarbonaad marinaadis

Kolmapäev, 29. juuli 2009

Seoses vahepealse sünnipäevatamisega kadus mul mõneks ajaks igasugune söögitegemise isu. Pidada tuli seda korduvalt ja loomulikult tuli igaks korraks ka piisavalt süüa varuda, mida külalistele pakkuda. Nüüd, kui nii sünnipäeva-jant kui ka üks koduleht mul valmis said, saan ka aega oma unarussejäänud blogi uuendada - seekord siis ühe sünnipäevaks valmistatud toiduga, mis osutus üsna populaarseks. Hellitavalt kutsusime neid väikseid marineeritud šnitsleid 'ahvilihaks' - nagu on öeldud ka Nami-nami lehel, kust ka retsept pärit on.

Šnitslid ise:
  • 1 kg seakarbonaadi (kaelakarbonaadi)
  • 1 kuni 2 dl nisujahu
  • soola
  • musta pipart
  • 3 kuni 4 lahtiklopitud suurt muna
  • praadimiseks õli
Marinaad:
  • 1,5 l vett
  • 2 viilutatud porgandit
  • 2 viilutatud sibulat
  • 10 tera musta pipart
  • 1 loorberilehte
  • 1,5 sl suhkrut
  • 1,5 sl soola
  • 2 sl äädikat
Lõika karbonaadist umbes 1 cm paksused viilud ning vasarda need lihahaamriga õhukeseks. Lõika umbes 4x5 cm tükkideks. Veereta lihatükke pipra ja soolaga maitsestatud jahus, kasta siis lahtiklopitud munasse ja pruunista pannil mõlemalt poolt. Tõsta kaussi.

Marinaadi jaoks kuumuta potis vesi, porgandi- ja sibularattad, pipraterad, loorberileht, suhkur ja sool keemiseni. Keeda, kuni porgand on kergelt krõmps, aga mitte veel pehme.
Tõsta pott tulelt, lisa äädikas. Marinaad peab olema üsna kange. Lase jahtuda.

Kalla jahtunult marinaad kaussi laotatud praetud lihalõikudele. Lase vähemalt järgmise päevani marinaadis maitsestuda.

1 kommentaar:

  1. Ni tore, et maitses :)
    Ma vist teen õe ja õelaste sünnipäevapeole ka kaasa sel nädalavahetusel..

    VastaKustuta