Nendest kogustest saab kas 2 suurt või 4 väikesemat portsjonit.
- 2 karpi tuunikalatükke vees
- 100 g lehtsalatit
- 4-6 muna
- 2-3 tomatit
- peotäis türgi ube
- 0,5 kg kartuleid
- 2+2 sl oliiviõli
- 1 sl punase veini äädikat
- soola-pipart
- serveerimiseks mõned petersellilehed ja ürdikuklid
Keeda munad. Koori kartulid ja lõika suupärasteks tükkideks. Sega kartulitükid läbi 2 sl õliga, maitsesta soola-pipra ja meelepäraste ürtidega ja küpseta ahjus pehmeks (umbes pool tundi kulus minul mu pool-sektoritega). Kuumuta ka hakitud türgi oad tilga õliga läbi. Lõika või rebi lehtsalat väiksemateks tükkideks. Lõika tomat väiksemateks tükkideks ja munad sektoriteks. Kastme jaoks sega 2 sl oliivõli 1 sl punaveiniäädikaga.
Serveerimiseks laota taldrikule kõigepealt lehtsalati tükid, seejärel lisa kartulid, tomatid, tuunikala, oad ja munasektorid. Nirista peale veidi kastet ja kaunista petersellilehtedega. Kõrvale võid röstida viiludeks lõigatud ürtidega kukleid.
See rohelise pilt on väga armas :)
VastaKustutaMul ka see salat "must do" nimekirjas ;)
VastaKustuta