Lehed

Värviline naadipirukas

reede, 23. aprill 2010

Nagu ma kahtlustasingi - nädalaga olid naadid juba tunduvalt kasvanud. Kodune potipõllundus (basiilik, tüümian, münt) näitab ka lausa silmnähtavaid edenemise märke. Kas pole nunnud?

Järgmisel päeval olid juba sellised:

Aga nüüd veel üks kevadiselt värviline umbrohutoit - seekord pärmitainapõhjal naadipirukas. Parim kas ahjusoojalt või üles soojendatult!

Tainas:
  • 25 g pärmi
  • 1,5 dl sooja vett
  • 3 sl oliiviõli
  • 3/4 tl soola
  • u 5 dl jahu
Täidis:
  • 250 g hapukoort
  • 2 muna
  • 2 peotäit naati
  • 100 g riivjuustu
  • 100 g suitsuvorsti
  • 1 tomat
  • soola-pipart
Sulata pärm leiges vees, vala hulka jahu, maitsesta soolaga ning sega ühtlaseks. Lisa mõned supilusikatäied õli ning sõtku, kuni tainas ilusti kausi ja käte küljest lahti tuleb. Vormi tainast pall, kata kauss rätikuga ning lase tund aega soojas kohas kerkida.
Rulli tainas lahti, lõika sellest pirukavormi suurune tükk. Ülejäänud tainast vormi peenikesed ribad. Punu need kolmekaupa patsidesse ja äärista patsidega pirukapõhi. Pane soojenema pandud ahju kohale kerkima ning valmista seni täidis.
Kalla naadilehtedele keev vesi, lase mõned minutid seista ning siis nõruta ja haki lehed peeneks. Klopi munad lahti, lisa hapukoor (kui sooviks on paksema täidisega pirukas, võta mune ja hapukoort kahekordsed kogused). Maitsesta soola-pipraga, sega sisse ka naat ja riivjuust. Haki vorst väikesteks tükkideks ja puista pirukapõhjale. Vala peale rohelisekirju hapukoore-munasegu ning kata pirukas pealt õhukeste tomativiiludega. Pintselda pirukat ääristavaid palmikuid munaga ning küpseta umbes pool tundi - seni, kuni täidis on hüübinud nind punutised on kenasti kuldsed.

2 kommentaari:

  1. See palmik piruka ääres näeb väga hea välja! Ma just paar päeva tagasi mõtlesin, et võiks mõne koogi kaunistamiseks väikseid patse punuda. Ja nagu näha, tasub proovida, väga ilus!

    VastaKustuta
  2. Nii ilus punutud piruka äär :)

    VastaKustuta