Lehed

Kookoskreem rabarbriga

esmaspäev, 6. juuni 2011

Homme on üks tähtis päev, kohe nii tähtis, et päev läbi juba kõhus kergelt keerab ja silme ees on pildid sellest, mis kõik valesti minna saab. Kuidas küll poole tunnikese pikkuse kaitsmise pärast saab nii palju närvitseda? Õudne!
Kookoskreem on aga küll asi, mille pärast närvi minna ei tasu - valmib kiirelt ja lihtsalt ilma suurema vaevata, aga maitseb hea! Särtsu lisab rabarber - kokku selline kerge maius, mis sobib imehästi meie palavate ilmadega. Retsept GoodFoodist.

Kookoskreem rabarbriga / Coconut cream with poached rhubarb

Vaja läheb (neljale):
  • 4 dl kookospiima
  • 3 sl suhkrut
  • 1 vanillikaun või 1 tl vanilliekstrakti
  • 2 lehte želetiini
  • rabarbrimoosi jaoks rabarbrit + maitse järgi suhkrut
Pane želatiinilehed 5 minutiks külma vette likku. Kuumuta aeg-ajalt segades kookospiima suhkru ja keskelt pooleks lõigatud vanillikaunaga, kuni tekivad esimesed mullid. Keera kuumus kinni, õngitse välja vanillikaun ja kraabi seemned noaotsaga kookospiima sisse. Lisa kuivaks pigistatud želatiinilehed, sega. Jaga nelja magustoiduklaasi või -kausi vahel, lase veidi jahtuda ning tõsta siis umbes 4 tunniks külmikusse.
Enne serveerimist valmista ka rabarbrikeedis lisades rabarbritükkidele oma maitse järgi suhrkut ja kuumutades seda segu, kuni suhkur on sulanud ja natuke veel (nii et rabarber veel enam-vähem ühes tükis püsiks).

Kookoskreem rabarbriga / Coconut cream with poached rhubarb

2 kommentaari:

  1. Kuhu see vanillikaun läheb? Koostisosades on, aga hiljem ei ole mainitud. :(

    VastaKustuta
  2. Tegemisjuhis on nüüd täiendatud :) GoodFoodis kasutati tegelikult vanillikauna rabarbikeedise tegemisel, aga mina panin selle kookospiima sisse.

    VastaKustuta