Lehed

Vaarikasorbett

Neljapäev, 9. juuni 2011

Jäine magustoit palavamateks päevadeks, ehk siis praegusel ajal sobib kui rusikas silmaauku ;) Enne sööma asumist on kaval see veidi aega varem sügavkülmast välja võtta, et sorbett jõuaks pehmeneda.

Vaarikasorbee / Raspberry sorbet
  • 500 g vaarikaid
  • 1 apelsini mahl
  • 1,6 dl suhkrut
  • 1,8 dl vett
Püreesta vaarikad, aja saadud püree läbi üsna tiheda sõela, et eraldada seemned. Seemned viska minema. Vaarikamahla sisse sega ühe apelsini mahl. Sega väikses potis vesi ja suhkur, kuumuta kuni suhkur on sulanud, keeda väiksel kuumusel mõned minutid, siis eemalda tulelt ja jahuta kergelt. Sega suhkrusegu vaarikasegusse.

Vaarikasorbee / Raspberry sorbet

Jahuta kiirelt (nt teises jääkuubikutega kausis), pane siis sobiva nõuga sügavkülma. Käi seni kuni saab aeg-ajalt segu segamas, et lõhkuda suuremaid jääkristalle.
Õnnelikud jäätisemasina omanikud võivad loomulikult seda kasutada :P

Vaarikasorbee / Raspberry sorbet

2 kommentaari:

  1. nomnomnom!! Aitäh selle postituse eest :)

    VastaKustuta
  2. mmmm... see on nüüd küll vaja järgi katsetada! Aitäh idee eest!

    VastaKustuta