Lehed

Muuseumimuljeid

kolmapäev, 21. september 2011

Pühapäevasele muuseumipäevale eelnes laupäev, mis koosnes - üllatus-üllatus :) - põhiliselt küpsetamisest. Alustasin küpsistega, lõpetasin eri sorti koogikestega. Algul oli plaan teha mustikamuffineid, aga neist said sama retsepti järgi sujuvalt jõhvika- ja astelpajumuffinid valge šokolaadi ja toorjuustukattega. Kuna hommikul tõin turult ka ploome, siis täiesti plaanimata valmisid ka šokolaadise beseekattega ploomi-šokolaadikoogikesed. Etteruttavalt võib öelda, et viimased osutusidki vist kõige populaarsemaks ehk said kõige kiiremini otsa.

IMGP3364
IMGP3366
IMGP3362

Kui küpsetamisega jõudsin isegi üsna varasel ajal valmis, siis järgmise hommiku ettevalmistused venisid nii, et kohati tundus, et meie küll õigeks ajaks Raadile ei jõua. Hommikul oli ju vaja veel küpsiseid pakkida, sildikesi printida, näputööks sai silte välja lõigata ja pakkidele kinnitada. Lõpuks autosse istudes sai ainult loota, et kõik küpsetised ka kohale jõudes oma viisaka välimuse säilitanud on - kolme päeva kohta olin juba kuidagi tihti pidanud seda mõtet mõtlema, sai ju alles reedel üht kooki transporditud ;)

Kohapeal andis silt kirjaga Sööme silmadega märku lauajupist, kuhu tuli ennast ära mahutada - naabriks ühelt poolt Ülle blogist Tiramisust ja Fata Morganast, teiselt poolt Palamuse O.Lutsu Kihelkonnamuuseum.

IMGP3363
IMGP3354 IMGP3348 IMGP3498
IMGP3404

Maitseid oli kokku kogutud omajagu. Kuigi mina andsin omalt poolt ikka parima, et seis magusa kasuks oleks ;), oli magusa-soolase suhe isegi üllatav 13:7.

IMGP3369 IMGP3371
IMGP3373 IMGP3375
IMGP3378 IMGP3380

Tore oli ka lõpuks teisi blogijaid näost-näkku näha! Mitmed pakutavad hõrgutised said ka kaasa ostetud ja hiljem kodus järgi proovitud, Koopatibi hääd S-id ka järgmisel päeval järgi tehtud ;)

Tänusõnad päeva õnnestumise eest lähevad Katale, kes laenas mulle ühe muffinivormi lisaks; Tassikese Marjule, kes lahkelt lubas oma armsaid moosipurkidele mõeldud sildikesi kasutada; Marisele abis olemise ja Jaanusele pildistamise eest - ja otseloomulikult ostjatele. Hirmud selle kohta, et lõpuks lähen kõigi oma kookidega koju tagasi, olid siiski alusetud - ka viimane muffin leidis endale lõpuks omaniku :)

Põhjalikuma foto-ülevaate saab siit:

5 kommentaari:

  1. Dagris, väga tore oli ka Sind esimest korda näha. Ja küllap juhtub seda veel ja veel:).

    VastaKustuta
  2. minu poolt ka suur aitähh - too šokolaadi-ploomimuffin oli ääääääärmiselt hääääää :)

    VastaKustuta
  3. Jõhvikamuffineid ei õnnestunud proovida, aga teised olid küll väga maitsvad! Kas Sa kasutasid küpsetamiseks mõeldud valget šokolaadi või tavalist?

    VastaKustuta
  4. Ühinen Üllega, oli tore jah ja see ploomikook oli tõesti maitsev :)
    Jaanika

    VastaKustuta
  5. Koopatibi, astelpajumarjadega muffinite sees oli Fazeri küpsetamiseks mõeldud šokolaad.
    Ja alati on heameel tehtu kohta tagasisidet saada, veel enam positiivset tagasisidet ;)

    VastaKustuta