Lehed

Mahe maasikakook

reede, 20. juuni 2008

Lõpetamiseks sai midagi väheke põnevamat küpsetatud - valge šokolaadi ja kookosemaitseline maasikakook, ohtralt marjadega kaunistatud.


Põhi:
  • 125 g martsipanimassi
  • 125 g võid
  • 1 muna
  • 3,5 dl jahu
  • veidi soola
Sõtku või väikeste kogustena martsipani hulka. Kui martsipanimass on piisavalt pehmeks muutnud, saad tainast lusikaga edasi segada. Lisa muna ning seejärel lisa hulka jahu ja sool. Vajuta tainas lahtikäiva vormi põhjaja äärtele ning torka kahvliga augud sisse. Pane vorm pooleks tunniks külmkappi. Küpsetamise ajaks aseta põhjale foorium ubade või muu raskusega. Küpseta 200kraadises ahjus 10-15 minutit. Eemalda foolium ja jäta põhi jahtuma.

Täidis:
  • 165 ml kookospiima
  • 100 g valget šokolaadi
  • 1 sidruni mahl ja riivitud koor
  • 5 želatiinilehte
  • 200 g maitsestamata toorjuustu
  • 2 dl vahukoort
  • 0,5 dl suhkrut
  • 400-600 g maasikaid
Vala potti kookospiim ja lisa tükeldatud šokolaad. Sulata šokolaad nõrgal kuumusel. Paisuta külmas vees želatiinilehed ning siis sulata need kookose-šokolaadisegus. Lisa juurde sidrunimahl ja riivitud sidrunikoor. Jahtunud segu vala toasoojale toorjuustule ja sega omavahel läbi. Lõpuks lisa suhkur ja vahustatud koor.
Lao tükeldatud maasikad tordipõhjale ning vala peale kookose-šokolaadisegu. Lase vähemalt 3-4 tundi kuni üleöö külmas tarduda. Kaunista maasikatega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar