Lehed

Väga maasikane maasikakook

teisipäev, 14. juuli 2009

Hiljuti otsisin huvitavaid maasikakookide retsepte ning see jäi silma justnimelt seetõttu, et koosnes praktiliselt ainult maasikatest. Lisaks on siin maasikad värsked, küpsetatud on vaid õhuke põhi - see annab minu arust koogile oluliselt juurde.
Niivõrd maasikast magustoitu lihtsalt ei saa tegemata jätta!

Põhi:
  • 3 sl suhkrut
  • 75 g võid
  • 1,5 dl jahu
  • 1 dl suhkruga röstitud kaerahelbeid
  • 1 muna
Kate:
  • 1 kg maasikaid
  • 100 g suhkrut
  • 2 sl maisitärklist
  • 0,7 dl vett
  • 1 sl vanilliekstrakti
Sega omavahel kuivained, kalla üle sulatatud võiga ning sega ühtlaseks. Sega sisse ka üks muna. Kata võiga määritud koogi- või pirukavorm ühtlaselt tainaga ning küpseta, kuni põhi on ilusti läbi küpsenud. Võib-olla vajad küpsetuspaberit ja raskuseks ube, et tainas vormis ära ei vajuks. Jahuta maha.

Säti koogipõhjale pooleks lõigatud maasikad (kui marjad on väikesed, võib need terveks jätta) - vali selleks välja kõige ilusamad marjad. Eriti valmis ja lödimad marjad lähevad moosiks - selle tarvis mõõda umbes 3 dl jagu marju, purusta need näiteks saumikseriga. Lisa suhkur, maisitärklis ja vesi ning pane segu väikeses potis tulele. Kuumuta segades keemiseni. Keeda 1 minut ja võta siis tulelt. Sega sisse vanilliekstrakt ning jahuta segu umbes 5 minutit - pidevalt segades, et vältida moosi poti külge kleepumist. Veidi jahtununa tõsta moos lusikaga koogipõhjale ja marjadele. Pane vähemalt 2-3 tunniks külma.

4 kommentaari:

  1. Tundub väga maitsev. Seda peab proovima.

    VastaKustuta
  2. 30 liitrit maasikaid? hõk.. Äkki see 300dl peaks olema ikkagi 3dl ehk 300ml? ;)

    VastaKustuta
  3. Tänud osutamast, ilmselgelt on väike mõttepaus tol kohal olnud. Aga nüüd viga parandatud :)

    VastaKustuta
  4. Taanis on populaarne sarnane kook, millel põhja ja maasikakatte vahele on pandud veel kena kiht sulatatud tumedat šokolaadi (enne maasikate pealeasetamist lastakse sel tahkuda). Seda kooki on küll natuke raske lõigata, kuna šokolaad on kõva, aga maitseb siiski väga hää ;)

    VastaKustuta