Kuna mulle endale maitsevad õunad igatahes rohkem värsketena kui kuidagimoodi töödelduna - olgu siis küpsetatuna või kasvõi kompoti kujul - siis maitsesid mulle ploomimuffinid rohkem. Sellest kogusest sain ma 16 muffinit, sõime neid vahukoorega.
- 100 g martsipanimassi (mandli)
- 3 muna
- 1 dl suhkrut
- 2 tl vanillisuhkrut
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 3 dl jahu
- 1 dl piima
- 50 g sulavõid
- ploome (võib asendada nt õuntega)
- u 10 mandlit
Valmista ette ploomid - puhasta need kividest ja lõika viljaliha õhukesteks sektoriteks. Haki ka mandlid.
Aseta muffinivormide põhja mõned ploomiviilud, siis tainas ning kõige peale torka tainasse jällegi mõned ploomisektorid. Kõige peale puista veidi hakitud mandleid. Küpseta kuni muffinid on pealt kuldpruunid.
Tänud hea retsepti eest! Sai eile tehtud - ja tõesti maitsvad :)
VastaKustutaUllike
Tore, et maitsesid!
VastaKustuta