Mingil põhjusel on nii, et igasugu loengutel ja muudel sellistel üritustel saab ikka lõuna- ja kohvipausidel lisaks mainitud joogile ka küpsiseid ja saiakesi. Olles täna just päeva ühel sellisel üritusel veetnud ja endal kõhu korralikult saiast täis söönud
(lisaks veel libastumine poepausil enne kojusõitu), siis tundub nüüd paslik jagada mõnda vähe tervislikumat retsepti. Tõsi, tegemist on üsna magusa retseptiga ;) Mesised, kergelt vürtsikad porgandid maitsevad hästi näiteks mõne lihatüki kõrvasena, päris üksi võivad ehk natuke lahjaks jääda.
Vaja läheb:
- porgandeid
- õli
- vedelat mett
- soola-pipart
- tšillihelbeid
- meelepäraseid ürte
Koori porgandid, suuremad isendid võib pikkupidi pooleks või isegi neljaks lõigata. Sega ahjunõus valmis õli, mee ja maitseainete segu (tšillihelvestega ei tasu väga priisata, kui just suur vürtsisõber pole). Lisa sinna porgandid ja sega kõik läbi, nii et kõik porgandid oleksid ühtlaselt seguga kaetud. Küpseta ahjus 200-kraadises ahjus 30 minutit, porgandeid vahepeal segades.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar