Lehed

Vastlakuklid

teisipäev, 24. veebruar 2009

Tegime sel aastal esimest korda ise vastlakukleid ja poest ei ostnudki ühtegi. Täna siiski sai ka ühte poe oma maitstud ja ise küpsetamise kasulikkus sai veelgi enam selgemaks - no nii palju paremad on ikka enda tehtud.

Ära proovisime lausa kaks retsepti: ühe eile õhtul, kui valmisid nii-öelda proovikuklid, ning teise täna hommikul. Head olid mõlemad, aga kui peaks valima, siis ehk teised olid veidi paremad ? Täidiseks panime mõlematele suhkruga vahustatud 35% rõõska koort, osadele ka moosi ja mureleid.


Kuklid nr 1

  • 1 klaas piima
  • 30 g pärmi
  • 1 tl soola
  • 0,5 klaasi suhkrut
  • 1 muna
  • 0,5 tl kardemoni
  • 450-500 g jahu
  • 100 g margarini
Hõõru pärm suhkruga vedelaks, lisa leige piim ning sega sellesse umbes pool jahukogusest. Lase tainal kerkida, kuni maht on kasvanud umbes 2-kordseks. Lisa sool, suhkruga segatud munad, maitseained, puista juurde jahu. Sõtku. Lisa vähehaaval pehme rasvaine ja sõtku tainast nii kaua, kuni see muutub ühtlaseks, läikivaks ja tuleb kausi ja käte küljest lahti. Pane tainas uuesti sooja kohta kerkima.
Kui tainas on kerkinud, vormi kuklid. Meie saime sellest kogusest 25 kuklit. Lase neil plaadi peal veel kerkida ning määri pealt piima või lahtiklopitud munaga. Küpseta umbes 15 minutit, seni kuni kukilid on pealt kuldseks muutunud.


Kuklid nr 2 (retsept Nami-namist)
Lisa leigele piimale vähese piimaga vedeldatud pärm ja umbes pool jahust. Klopi segamini ja lase soojas kohas kerkida. Kerkinud tainale sega juurde sool, suhkur, kardemon, sulatatud või, lahtiklopitud munad ja ülejäänud jahu. Sõtku, kuni saad ühtlase läikiva taina, mis käte ja kausi küljest lahti lööb. Pane tainas uuesti sooja kohta kerkima.
Edasi toimi nagu eelmse retsepti kuklitegagi. Sellest kogusest saime meie umbes 40 kuklit.

1 kommentaar: