Lehed

Metsmaasikapiim

neljapäev, 9. juuli 2009

Pühapäeva hommikul (või noh, mis hommik see enam oli - pigem päraslõuna) maal koeraga jalutamas käies leidsin, et tavapärane metsmaasikakoht mäe otsas on sel aastal marjadest lausa punane! Kui peod täis korjatud said, aga lõppu veel näha polnud, ei jäänud muud üle kui alla maja juurde suurema anuma järgi minna.
Kuigi marjad olid üsna suured, olid nad siiski piisavalt pisikesed, et heina seest oli neid küllaltki ebamugav korjata, aga korjatud nad siiski said. Heietasin mõtteid metsmaasikatordist... Plaanid läksid aga teisiti ja lõpuks sõime marjad hoopis lihtsalt piimaga ära! Või oleks õigem öelda jõime?
Metsmaasikapiima näol on tegemist ühe lihtsama ja maitsvama suvise magustoiduga, mida soovida võiks. Kõigele lisaks veel tervislik ja üdini eestimaine :)

Ühe portsu jaoks on olenevalt serveerimisnõu suurusest vaja:
  • umbes pool klaasi metsmaasikaid
  • 1-2 sl suhkrut
  • ülejäänud klaasi jagu piima
Täida klaas või muu magustoidunõu pooleldi metsmaasikatega, puista peale suhkur ning suru marjad lusikaga enam-vähem katki. Täida klaas seejärel piimaga ning sega läbi. Mõnus!

Peagi kirjutan ka sellest unistatud maasikatordist...

3 kommentaari:

  1. mul ootab ka pilt üles panemist samast asjast, mina kutsusin seda juba lapsena maasikamöginaks :)

    VastaKustuta
  2. Imemaitsev lapsepõlveaegne magustoit! Süljenäärmed hakkasid kohe tööle seda pilti vaadates ;-)

    VastaKustuta
  3. Ma kahtlustan, et see on üldse parim viis metsmaasikate nautimiseks (peale niisama aasal söömise + suhkruga pressitult saiaviilul söömise). Täielik lapsepõlvenostalgia!!

    VastaKustuta