Lehed

Tomati-kuskussisalat

neljapäev, 10. juuni 2010

Nami-nami kokandussõnastiku andmetel on kuskuss on pärit berberitelt, kes kutsuvad seda 'seksou'. Tegemist on jahvatatud kõvanisuga, mida niisutatakse, kaetakse peenjahuga ning seejärel aurutatakse peaaegu küpseks. Tänapäeval müüakse eelküpsetatud kuskussi, mida ei pea enam aurutama. Valmistamisel lisatakse kuskussile samas mahus vett ning pärast vee imendumist soojendatakse kuskuss läbi.
Mina avastasin kuskussi enda jaoks mitte väga palju aega tagasi ja tundub teine üks päris tänuväärne toiduaine olevat - valmib kiiresti ja maitseb hea, nagu ka see salat (selle retsepti järgi). Tegime sellele õega üsna kiirelt lõpu peale, tema esialgsed skeptilised küsimused nagu näiteks mida ma selle riivsaiaga teen päädisid pärast maitsmist tunnustava lausega "päris maitsev on".

Jätkub kahele.
  • 150 g kuskussi
  • 2 tomatit
  • 1 terve või 2 poolikut paprikat (punane ja kollane)
  • 1 punane sibul
  • 3 sl hakitud peterselli
  • soola ja musta pipart
  • 2 sl sidrunimahla
  • 2 sl oliivõli
Valmista kõigepealt kuskuss pakiloleva juhendi järgi, torgi kahvliga õhuliseks. Lõika tomatid ja paprikad suupärasteks tükkideks ja sibul rõngasteks ja lisa koos ülejäänud ainetega kuskussile.

1 kommentaar:

  1. Minul oli üks kusskussisalat mitu hooaega suur sünnipäevalemmik - väga hea ja kiire valmistada ning maitses väikestele ja suurtele :) Mäletan, et esimesel korral salatit tehes olin tulemusest täitsa üllatunud - selline ootamatult kerge ja õhuline jääb ning sidrun on ülivajalik ;)

    Retsepti mahtus igatahes nii kitsejuustu, oliive, kirsstomateid, viinamarju kui muud kättesaadavat... Lõpuks tegin sisuliselt sellest, mida poest kaasa haarama juhtusin ;)

    Meil on kuskuss kodus täitsa kiirtoitude nimekirjas, tõesti tänuväärne!

    VastaKustuta