Lehed

Metsmaasikatort laimise kohupiimakreemiga

neljapäev, 7. juuli 2011

Millalgi pärast jaanipäeva käisime metsmaasikal. Ilm oli palav ja igasugu satikaid lendas ringi, elu ei teinud lihtsamaks ka punaseks võõbatud küüned, mida oli lihtne punaste maasikatega segi ajada - eks ta üks punasekirju korjamine oli, sest maasikaid oli ka omajagu. Kui õige koha peale sattuda, siis ainult korjamise vaev. Ja kui ühest kohast korjatud sai, võis heaga otsa ringi keerata ja samast kohast veel teise samapalju marju noppida :)

Erinevalt vist suuremast osast inimestest (ikka vahel saab kuulda-lugeda, kuidas esimesed marjad lähevad alati otse söömiseks :) olen mina väga kohusetundlik marjakorjaja ja kui ikka korjama mindud on, siis ma ikka korjan korvi või ämbrisse, mitte suhu. Ka esimest korda metsmaasikale minnes :P Ka seekord oli pühaks plaaniks kooki teha. Aga kuna marju oli palju, siis jätkus sellest nii metsmaasikapiimaks kui ka niisama maiustamiseks.

Metsmaasikatort / Wild strawberry cake

Ja kui koogipostituste pealkirju ja retsepte vaadata (nt šokolaadi-kohupiimakook vaarikate või maasikatega) ja alati jääb silma sõna kohupiim, siis siinkohal pole mul enda kaitseks midagi tarka öelda - tegu võib olla vaimunõtrusega, et ma midagi huvitavamat välja ei suuda mõelda või selle lihtsa asjaoluga, et kohupiima-vahukoorekreem on oma lihtsuses lihtsalt niivõrd hea. Väga palju lihtsust ühes lausejupis koos ;) Tort ise on ka väga lihtne ja maitsev, nagu ikka.

Metsmaasikatort / Wild strawberry cake

Põhjad:
  • 3 munakollast
  • 2 tervet muna
  • 75 g suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 100 g hapukoort
  • 100 g jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
Beseed:
  • 3 munavalget
  • 5 sl suhkrut
Täidis:
  • 300 g vanillimaitselist kohupiimakreemi
  • 4 dl vahukoort
  • soovi korral veel suhkrut
  • laimimahla + tugevama maitse saamiseks ka riivitud koort
  • metsmaasikaid
Põhja jaoks vahusta kergelt suhkrutega munavalged ja -kollased. Lisa hapukoor, sega läbi. Lisa omavahel segatud jahu ja küpsetuspulber ja sega veel korralikult läbi. Vala tainas võitaud 24-cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi ja küpseta 200-kraadises ahjus, kuni põhi on kenasti kuldne (umbkaudu 20-30 min), kontrolli küpsust puutikuga. Lase jahtuda.
Allesjäänud munavalged mikserda suhkruga kõvaks vahuks ja küpseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil kuldseks beseeks. Ahjust välja võttes murra või lõika besee tükikesteks.

Metsmaasikatort / Wild strawberry cake

Jahutunud koogipõhi lõika kaheks kettaks. Valmista kreem vahustades kõigepealt vahukoore ning siis lisades kohupiimakreemi, lisa mõned teelusikatäied laimimahla. Maitse ja lisa soovi korral veel suhkrut, kui soovid tugevamat laimimaitset, lisa riivitud laimikoort. Kõige viimasena sega kreemi sisse terveid metsmaasikaid.

Metsmaasikatort / Wild strawberry cake

Aseta alumine koogiketas serveerimisalusele, pane selle ümber lahtikäiva koogivormi servaosa. Kata koogipõhi umbes poole kreemiga, aseta peale teine ketas ja kata ka see kreemiga. Kõige peale puista beseetükikesi ja metsmaasikaid. Pane enne serveerimist vähemalt neljaks tunniks kuni üleöö külma seisma.

Metsmaasikatort / Wild strawberry cake

4 kommentaari:

  1. Kaunis. Ja maitsev kindlasti. Võtaks kohe tükikese :)

    VastaKustuta
  2. Super super! Mulle meeldib! Aga tahaks teada kui palju metsamaasikat täpselt on vaja? Tänan!

    VastaKustuta
  3. Täpselt ei tea öelda, aga mina lähtusin reeglist "mida rohkem, seda uhkem". Mul oli umbes sellise ämbri täis metsmaasikaid, millega poes šašlõkki müüakse (suurem ämber, arvan et 2 liitrit vähemalt).

    VastaKustuta