Lehed

Kanamaksapasteet päikesekuivatatud tomatitega

Neljapäev, 8. märts 2012

Enda tehtud pasteet on ikka hoopis teine tera, kui poe oma. Pealegi saab kanamaksast pasteedi valmis juba umbes 15 minutiga, siis natuke ootamist ja juba ongi maitsev leiva- või saiapealne valmis. Järgnevale pasteedile lisavad erilisust päikesekuivatatud tomatid ja soovi korral ka tibake cayenne pipart, sobib nii erilisemaks puhuks kui ka argipäevaks, eriti maitsv kergelt röstitud ciabattaga.

Kanamaksapasteet / Chicken liver pâté
Kanamaksapasteet / Chicken liver pâté

3 väikese kausitäie pasteedi jaoks on vaja:
  • 250 g kanamaksa
  • pool sibulat
  • 2-3 küünt küüslauku
  • 50 g päikesekuivatatud tomateid
  • 75 g võid (50 + 25 praadimiseks)
  • kanapuljongit
  • kuivatatud basiilikut, punet
  • soola
  • värskelt jahvatatud musta pipart
  • cayenne pipart
Kui aega on, siis võib alustada sellest, et maksa enne pasteeditegtu mõned tunnid või üleöö piimas leotada. seejärel tõsta maks piima seest välja ja patsutada köögipaberiga kuivaks. 
Sulata pannil 25 g võid, prae sibul madalal kuumusel klaasjaks. Poolepealt lisa ka küüslauk, kuivatatud ürdid ja peeneks hakitud tomatitükid. Lisa kelmetest puhastatud ja väiksemateks tükkideks lõigatud kanamaks, prae madalal kuumusel. Maksa üle praadides muutub see tuimaks, nii et seda peaks pigem vältima. Eemalda maks tulelt, vala kogu kupatus kaussi või kööbikombaini nõusse. Lisa sulatatud 50 g võid. Püreesta kas sauseguriga või köögikombainis maks, maitsesta üsna julgelt soolaga, lisa ka pipae. Rohkem vunki saab lisades tibakese cayenne pipart. Pehmema pasteedi jaoks lisa 3-5 supilusikatäit kanapuljongit. Tulemus jääb esialgu üsna vedel, kuid pasteet tahkub seistes.
Vala pasteet väikestesse kaussidesse. Kata pealt umbes 1 lusikatäie sulavõiga, vooderda vormid pealt toidukilega ja pane külmikusse tahenema. Enne sööma hakkamist võiks pasteet vähemalt tunnikese seista.

Kanamaksapasteet / Chicken liver pâté
Kanamaksapasteet / Chicken liver pâté

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar