Lehed

Porgandi-vahukommid ja greibi-porgandimahl ingveriga. Maffia värk.

kolmapäev, 14. märts 2012

Viimase nädala jooksul on siin ja seal blogides ilmunud erinevaid porgandipostitusi. Ei saa ka mina teistest maha jääda, seega nüüd siin teie ees Porgandimaffia toetuseks ühe porgandijoogi ja magustoidu retsept.

Greibi-porgandi-ingverimahl / Grapefruit and carrot juice with ginger

Porgandimaffia - mis see on? Porgandimaffia on tarbijate võrgustik, mille eesmärk on tarbida selleks, et aidata äridel teha sotsiaalselt vastutustundlikumaid otsuseid. See on ülemaailmne tarbijate liikumine (CarrotMob), mis sai alguse 2008. aastal San Franciscos ja on nüüdseks vallutanud linnu üle terve maailma.

Eesti esimene Porgandimaffia aktsioon toimub 16. märtsil Tallinnas, Tornimäe Mamos (Tornimäe 5, Swissoteli maja). Mamo lubab 80% Porgandimaffia tuludest investeerida valgustuse säästmisesse ning paigaldada abiruumidesse energiasäästlikud liikumissensorid. Nii ei pea tuled kõigis ruumides ja koridorides kogu aeg põlema, vaid süttivad automaatselt vaid siis, kui keegi seal kõnnib, st vaid reaalsel vajadusel. Et heale eesmärgile kaasa aidata ei olegi tarvis suurt midagi teha - lihtsalt validasel päeval kõigist võimalikest söögikohtadest einestamiseks justnimelt Mamo. Porgandimaffia tegemistega saab end kurssi viia nende Facebooki lehel - selleks kliki pildil:

Porgandimaffia reklaam


Vitamiinidega laetud greibi-porgandi-ingverimahla jaoks on vaja:
  • 1 punane greip
  • 150 g porgandit
  • 2 cm jupp ingverit
Koori greip ja porgandid, tee sama ka ingverijupiga. Tükelda. Lase kõik läbi mahlapressi, sega läbi ja joo kohe.

Greibi-porgandi-ingverimahl / Grapefruit and carrot juice with ginger


Kes on magusama ampsu peal väljas, võib valmistada porgandi-vahukomme.
  • 200 g suhkrut
  • 140 ml vett
  • 4 lehte želatiini
  • 2 munavalget
  • 200 g porgandit
  • 150 ml piima
  • 50 ml vahukoort
  • tuhksuhkrut
Pane suhkur veega keema ja keeda kuni siirup saavutab temperatuuri 130 kraadi - mõõda termomeetriga!
Koori porgandid, haki väikesteks tükkideks ja pane koos piima ja koorega keema. Keeda pehmeks, kurna ja püreesta. Vahusta üks munavalge ja sega ettevaatlikult porgandipüree hulka.
Pane želatiinilehed vette likku. Pärast 5 minutit pigista paisunud lehtedest liigne vesi välja.
Vahusta teine munavalge ja lisa vahustamise käigus kuum suhkrusiirup. Viimase siirupitilga sees sulata želatiin ja mikserda munavalge-siirupimassi sisse. Vahusta segu umbes 5-10 minutit, kuni tekib tugev vaht. Sega saadud segusse porgandipüreesegu.
Kata vorm küpsetuspaberiga ja tõsta segu vormi 1,5 cm paksuse kihina. Pane külma tarduma, vähemalt mõneks tunniks. Lõika tardunud massist väikesed ruudukesed, kata need tuhksuhkruga.

Porgandi-vahukommid

Ja peale selle - ilusat algavat kevadet! :)

Retseptid on algselt pärit Whole Living portaalist ja Unistajate kokaraamatust.

1 kommentaar:

  1. Ilusat kevadet! Mmm... vahukommid porgandiga, kahjuks aga tõsise allergeenid pisipojale (ja seega lubamatud ka mulle), ehk saaks neid teha ka ilma porknata?

    VastaKustuta