Lehed

Koogi kiirabi: tordipulbrist kräsupea

pühapäev, 4. märts 2012

Vahel on kiirelt kooki vaja. Näiteks ajanappuse tõttu, või on üldse sünnipäev paar päeva varem kätte jõudnud - kõike võib ju ette tulla. Ehk siis midagi neile, kes tahavad alla tunni ajaga magustoidu valmis saada ;-)
Eelmise aasta lõpus sain proovimiseks erinevaid Vilma tooteid. Nüüd siis kulusid need lõpuks marjaks ära, sest koogiga oli kiire. Viimati tegin koogipubrist kooki... hmm... kas ma üldse olen teinud?! Aga kogu protsess oli ikka üllatavalt lihtne. Põhjade valmistamiseks kulus ainult kaks kaussi, üks mikser ja isegi ei mingit pesemist vahepeal. Ka tordi kokkupanemine käib lihtsmast lihtsamalt (või kiiremast kiiremini) ja pärast kõik külalised ainult mõmisesid süües. Nii võib ju lausa tunduda, et polegi väga suurt mõtet ise kooki teha :D

Koogi kiirabi: tordipulbrist kräsupea

Retsept on järgneva kohta muidugi palju öeldud, aga vaja läheb:
  • 0,5 pakki Vilma Erika tordipulbrit + 100 ml vett
  • 1 pakk Vilma Juubeli tordipulbrit + 200 ml vett
  • õli
  • immutamiseks haput mahla
  • 4 banaani
  • 750 g hapukoort
  • vajadusel natuke suhkrut
  • peale punaseid sõstraid või muid hapusid marju
Võta kaks kaussi. Ühte vala Erika tordipulber, teise Juubeli oma. Lisa kumbagi kaussi vastavalt 100 ml ja 200 ml vett ja sorts õli. Mikserda kõigepealt Juubeli segu ühtlaseks tainaks, siis kohe ka teine kausitäis. Vala õlitatud või küpsetuspaberiga kaetud vormidesse (kakaoga tainas lahtikäivasse ümmargusse 24 cm diameetriga vormi, teine võib minna ka tavalisele ahjuplaadile). Küpseta 200-kraadises ahjus 30-40 minutit, õhem kook saab valmis kiiremini!

Kui kooki torgatud puutikk jääb välja tõmmates puhtaks, eemalda põhjad ahjust. Pane jahtuma. Aseta jahtunud kakaopõhi tordialusele. Immuta hapu mahlaga (eriline tähelepanu servadele). Kata põhi hapukoorekihiga. Ülejäänud hapukoor sega heledast põhjast lõigatud kuubikutega. Kui maitsemeel nii nõuab, lisa veidi suhkrut. Aseta pruunile tordipõhjale üsna suured banaanitükid ja kata siis hapukoore-koogikuubikute seguga. Tort on serveerimisvalmis juba mõne tunni pärast, aga maitseb sama hea ka järgmisel päeval.

Koogi kiirabi: tordipulbrist kräsupea

Vilma tooteid jagas katsetamiseks Kalev. Kes tahab siiski päris ise kooki teha, siis õpetuse selleks leiab siit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar