Lehed

Toskakattega marjapirukas

teisipäev, 12. mai 2009

Emadepäevaks tegin sellise lihtsa koogi. Toskakatte all võib kasutada kõiksugu meeldivaid marju, minul olid parasjagu käepärast punased sõstrad ja vaarikad - lõpptulemuseks tasakaalustasid hapukas täidis ja magus kate üksteist suurepäraselt.


Põhi:
  • 2,5 dl nisujahu
  • 2 sl suhkrut
  • 100 g võid
  • 1 munakollane
Täidis:
  • 300 g marju
  • 2 sl kartulitärklist
Toskakate:
  • 75 g võid
  • 100 g mandlilaaste
  • 1 dl suhkrut
  • 1 sl nisujahu
  • 3 sl piima
Põhja jaoks sega jahu ja suhkur, lisa tükeldatud toasoe või ning mudi kõik näppude vahel puruks. Lisa munarebu ja suru tainas ühtlaseks. Pane pooleks tunniks jahedasse. Suru tainas koogivormi põhja ja äärtele ning eelküpseta, kuni tainas on helekollane. Küpsetamise ajaks aseta põhjale foorium ubade või muu raskusega.
Külmutatud marjad sega tärklisega (värskete puhul pole see vajalik) ning laota eelküpsetatud põhjale.
Toskakatte ained sega väikeses potis ning kuumuta mõned minutid. Jaota see marjadele ning küpseta, kuni kate on kenasti kuldpruun.

Retsept on esialgselt pärit Nami-namist.

1 kommentaar: