Nagu näha, on mul siinmail täielik mustikamaania. Eile sai lihtsalt mustikaid veidi suhkruga püreestatud ja vanillijäätisele valatud - juba see maitses peaaegu taevalikult hästi, võib ainult ette kujutada, kui hästi maitseks veel täiesti enda tehtud mustikajäätis :)
Ka järgnev mandlisel liivatainapõhjal kook on lummavalt mustikasinine - mida rohkem mustikaid, seda uhkem.
Põhi:
- 100 g võid
- 70 g suhkrut
- 1 muna
- 1/3 tl küpsetuspulbrit
- 170 g jahu
- 50 g mandlilaaste
Kate:
Põhja jaoks
sega või suhkruga, lisa muna ning küpsetuspulbri ja mandlilaastudega segatud jahu. Sega ühtlaseks ja kata sellega võiga määritud koogivormi põhi ja servad. Pane pooleks tunniks külma, seni sega sega mustikad tärklisega (soovi korral ka natukese suhkruga) õrnalt läbi. Laota marjad koogipõhjale ja küpseta umbes pool tundi, kuni põhi on kuldpruun.
Enne serveerimist lase korralikult jahtuda ja kalla siis üle hunniku mustikatega.
väga isuäratav. mulle ka väga maitsevad mustikad. kui nad ainult korjamisel nii palju ei mäkerdaks:)
VastaKustuta