Vahepeal oli saada võrraltult häid nektariine, mis sobisid hästi ka toorjuustukattega magusasse pirukasse. Nektariinide magusust täiendasid aga mustsõstrad, mis lisasid küpsetisele mõnusat hapukust.
Põhi:
- 50 g võid
- 75 g hapukoort
- 0,5 dl suhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut
- 3 dl jahu
Täidis:
- 3-4 nektariini viilud
- mustsõstraid
- 150 g toorjuustu
- 100 g hapukoort
- 0,5 dl suhkrut
- 1 tl vanillisuhkrut
- 1 muna
- 1 tl fariinsuhkrut
Näpi külm või, hapukoor, suhkur ja jahu tainaks. Suru tainas võiga määritud pirukavormi põhja ja äärtele. Aseta nektariiniviilud koogipõhjale - nii kunstiliselt kui parasjagu soovi on. Puista vahele mustsõstraid. Mikserda toorjuust suhkrutega kohevaks, lisa hapukoor ja muna. Vala täidis ühtlase kihina marjade ja nektariinide peale. Kõige peale puista veidi pruuni suhkrut. Küpseta ahjus umbes pool tundi, kuni põhi on kuldpruun ja täidis hüübinud.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar