Igatahes andis magushapu notsu retsept hea võimaluse ka ise esimest korda pastategu ära proovida, nagu ma veidi aega tagasi ka mainisin. Esimesed korrad midagi teha on ikka natuke erilised...
Lintnuudlite tegemise õpetuse leiab sellest Indreku postitusest. Kes ei viitsi või ei taha või ei saa seda teed pidi minna, võib rooga serveerida ka poenuudlitega või hoopiski riisiga. Pasta tegemine on sellegipoolest päris vahva ettevõtmine. Tõeline seltskonnamäng tõepoolest! Ma loomulikult ei saa jätta fotosüüdistusi jagamata, rohkem kui poolte piltide eest lähevad tänusõnad Martinile :)
Testing, testing...
Lahtirullitud ja rullikeeratud tainas.
Näputöö :) (Nüüd hakkasid Matu pildid ;)
Ja ilus tulemus:
Jõudes nüüd päriselt retsepti juurde, siis...
Vaja läks (2-3 inimesele. Märkuseks veel, et originaalretseptis oli kasutatud maisitärklist, mille puudumist ma alles viimasel hetkel märkasin, seega asendasin selle kartulitärklisega. Kaste koguse suurendasin töö käigus kahekordseks, sest muidu nagu kastet polnudki):
- väike karp ananassitükke omas mahlas
- 2 sl kartulitärklist
- 2 sl tomatikastet
- 2 tl sojakastet
- 2 tl pruuni suhkrut
- 5 sl valge veini äädikat
- õli
- 250 g sealiha ribasid
- punane paprika (panin ka veidi rohelist paprikat, mis alles oli jäänud)
- väike punt rohelist sibulat
- soola-pipart
Sega 8 supilusikatäit ananassikonservis olevast mahlast tärklisega ühtlaseks. Sega hulka tomati- ja sojakaste, suhkur ja äädikas.
Haki kõik vajalik valmis.
Kui läksid raskema vastupanu teed, siis pasta ootab sel ajal veel keetmist.
Prae tilgas õlis kiirelt lihatükid ning maitsesta. Tõsta kõrvale. (Nüüd oleks õige hetk pasta keema panna.)
Lisa pannile tükeldatud paprika, ananassitükid ja peaaegu kogu roheline sibul, kuumuta veidi.
Vala hulka kaste. Viimasena lisa liha ja lase läbi kuumeneda.
Serveeri nuudlite või riisi peal, puista peale ülejäänud sibul.
Mulle see postitus tõesti meeldib. Eriti see, et sa korralikult testisid, kas tainas on piisavalt viskoosne või mitte:) Tubli!
VastaKustuta