Eat all the junk food you want as long as you cook it yourself.
Tõsi ta on, selline burgeritegu mõlkus mul juba kuid meeles, kuid kuidagi ei jõudnud tegemiseni ;) Nüüd on ta siis tehtud ja iseenesest mõista, et oma tehtud burgerit ei anna erinevate asutuste omadega võrreldagi:
Nii et hakakem pihta, sest aega kulub kokku omajagu, kui kõik ise teha - alates kuklitest lõpetades kastmete jm-ga. Ma tegin kaht sorti kukleid, ühed puhtalt nisujahuga, teistele lisasin ka rukkijahu. Pihvid valmisid veisehakklihast.
Heledad kuklid valmisid Nami-nami burgerikuklite retsepti järgi. Vaja läks:
- 450 g nisujahu
- 1 pakk kuivpärmi
- 2 sl röstitud sibulahelbeid
- 2 sl suhkrut
- 0,75 tl soola
- 2,5 dl sooja vett
- 2 sl õli
- määrimiseks muna
- peale raputamiseks erinevaid seemneid
Sega tainakausis jahu, sool, suhkur, röstitud sibulalaastud ja kuivpärm. Lisa soe vesi (u 42 C) ja sega ja sõtku tainas ühtlaseks, lõpupoole lisa õli ja sõtku ka see tainasse. Kui tainas kausi ja käte küljest lahti lööb, siis kata kauss puhta köögirätiga ja lase tainal soojas kohas kahekordseks kerkida.
Jaota tainas kuueks võrdse suurusega tükiks ning vormi need omakorda kukliteks. Aseta ahjuplaadile ning lase veel pool tundi kerkida. Pintselda pealt lahtiklopitud munaga ning puista üle seesamiseemnetega. Küpseta 220-kraadises ahjus 20-25 minutit, kuni kuklid on kuldsed ja küpsed.Pihvid:
- 600 g veisehakkliha
- 1 sibul
- 1 küüs küüslauku
- soola-pipart
Haki sibul peeneks (muu puudumisel kasutasin punast sibulat, aga tavaline sobib enam kui hästi), riivi küüslauguküüs. Sega need külma hakklihaga, maitsesta soola ja pipraga ja vormi kotlettideks. Prae kiirelt mõlemalt poolt, nii et pihvi sisu jääks hea ja mahlane - st ära üle küpseta.
Nüüd pole muud, kui kõik vaheleminev viiludeks lõigata, siis burger kokku panna ja heal maitsta lasta :)
Igaüks sai ise enda burgeri vastavalt oma soovidele kokku panna, vahele panemiseks panin mina valmis:
- lehtsalatit
- tomativiile
- marineeritud kurgi viile
- punase sibula rõngaid
- juustuviile
- majoneesi
- tomatikastet
Burgeri kokkupanemiseks lõika kukkel pooleks, määri mõlemale poolele majoneesi ja/või ketšupit. Nüüd lao kõik meelepärane kuklipoolikute vahele: salat, kurk, pihv, tomat, sibul, juust. Ja head isu!
I admire your home-made buns, so perfect! Your variety of delicious ingredients make healthy yet scrumptious burger :-)
VastaKustuta