See on üks neist kookidest, mille valmistasin enda lõpetamiseks. Mahlane maasikakate teeb koogi eriti hõrgutavaks, samas varjab ka väiksemaid iluvigu ;) Et koogi pragunemist välida, pane ahju kauss veega.
- 5 digestiivküpsist
- 50 g sulatatud võid
- 400 g toorjuustu
- 250 g hapukoort
- 2 dl suhkrut
- 1 tl vanilliekstrakti või -suhkrut
- 2 muna
- 2 sl jahu
Maasikakatteks:
Põhja jaoks purusta küpsised ja sega need sulatatud võiga. Suru küpsisepuru küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi põhja (kasutasin 24 cm läbimõõduga vormi). Vahusta toasoe toorjuust suhkru ja vanilliehkstraktiga. Klopi ükshaaval sisse munad. Lisa hapukoor. Sõelu sisse jahu ja sega ühtlaseks. Vala täidis koogipõhjale ja küpseta 160-kraadises ahjus umbes tund aega - välja võttes peab kook olema veel kergelt võdisev. Lase koogil jahtuda ja pane siis külma tahenema.
Enne serveerimist valmista toormoos püreestades saumiksriga maasikad ja lisades maitse järgi suhkrut. Kata kook moosiga (see katab ka kõik võimalikud tekkinud praod :) ja siis omakorda kõrvale pandud tervete maasikatega.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar